DAN NAKON OSNOVNIH ŠKOLA

PREKIDA SE ŠTRAJK I NA FAKULTETIMA Ribić: Čestitam Milanoviću na pobjedi, iako će mu biti gorka. S Karamarkom sam dogovarao štrajk? To pričaju imbecili...

Štrajk se sutra nastavlja u srednjim školama, potvrdio je sindikalac Branimir Mihalinec, kojemu se u petak iz solidarnosti pridružuje i Sindikat djelatnika socijalne skrbi
Zagreb, 280915.Osnovna skola Ivana Mertza.Nastavlja se strajk u osnovnim, srednjim i visokim skolama, fakultetima i znanstvenim institucijama. Strajk su jos u petak zapocela cetiri sindikata obrazovanja i znanositi trazeci povecanje place.Na fotografiji: profesori u klupama.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić/ Davor Pongračić/ CROPIX

Dan nakon što su učitelji u osnovnim školama prekinuli štrajk, prekida se i štrajk na fakultetima i znanstvenim institutima. Vođa štrajka Vilim Ribić kaže da članstvo u dovoljnom broju nije podržalo nastavak sindikalne akcije, budući da se kroz referendum njih 43 posto izjasnilo na štrajk. Za nastavak je bilo potrebno više od 50 posto glasova za.

Koliko su profesori i znanstvenici raspoloženi za štrajk pokazuje i podatak da je na referendum izašlo nešto iznad 50 posto sindikalnog članstva.

- Mi smo demokratska organizacija i ne možemo nikome narediti što da radi, izjavio je Ribić. Upitan hoće li svoj mandat nakon ovakvog neuspjeha staviti na raspolaganje, odgovorio je da je njegova ostavka uvijek na stolu.

- Milanoviću čestitam na pobjedi, iako će mu biti gorka. Jeku ovoga štrajka osjećat će sve buduće politike. Mi smo sada ugrizli i opet ćemo, poručio je.

Nagađanja da je štrajk u prosvjeti dogovorio s Tomislavom Karamarkom, Ribić je komentirao riječima: "U svakoj državi ima imbecila, tako i u ovoj. Svi znaju kakav stav imam prema HDZ-u".

Štrajk se sutra nastavlja u srednjim školama, potvrdio je sindikalac Branimir Mihalinec, kojemu se u petak iz solidarnosti pridružuje i Sindikat djelatnika socijalne skrbi.

- U identičnoj smo situaciji kao kolege u obrazovanju, zbog čega se 97 posto našeg članstva izjasnilo za štrajk potpore. Ne uvaži li Vlada naš zahtjev od 8 posto povišice za zaposlene u socijali, prvi puta u povijesti krećemo samostalno u višednevni štrajk 12. listopada, poručila je predsjednica Sindikata Jadranka Ivezić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:31