ŠEF SKUPŠTINE

Prgomet: 'Izmjene zagrebačkog GUP-a idu po hitnom postupku na sjednicu Gradske skupštine 9. prosinca'

 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) potvrdio je u utorak Hini da će se na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP) predložiti po hitnom postupku na dnevni red sjednice Gradske skupštine 9. prosinca.

- O tome će se glasovati na sjednici Gradske skupštine i ako većina to prihvati, a vjerojatno hoće, to će biti jedna od točaka dnevnog reda sjednice 9. prosinca - izjavio je Prgomet.

Napomenuo je kako to znači da neće sazivati posebnu sjednicu Gradske skupštine, jer bi ona bila oko Božića i dodatno bi ih koštala oko 300.000 kuna.

Ako će zastupnici podnijeti amandmane na predložene izmjene i Gradska skupština ih prihvati, o GUP-u se neće glasovati na sjednici 9. prosinca, jer će amandmani ići na očitovanje u Ministarstvo graditeljstva. O GUP-u će se u tom slučaju glasovati nakon što stigne očitovanje Ministarstva.

- Vrlo je vjerojatno da će izmjene GUP-a još jedanput biti na dnevnom redu skupštinske sjednice - ocijenio je Prgomet dodavši kako su amandmane već najavili i oporba i vladajući.

Upitan za stajalište HDZ-a o izmjenama GUP-a, Prgomet je rekao da će Gradski odbor HDZ-a donijeti odluku nakon što početkom idućeg tjedna održi tematsku sjednicu o GUP-u, na kojoj će sudjelovati i stručnjaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:46