VIŠE KORISTI NEGO ŠTETE

Prije izlaska HSLS-a imali 82, a sada imaju 83 ruke u Saboru!

 Goran Mehkek/CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor danas je u vladi potpisala sporazum o suradnji s tri zastupnika, dojučerašnjim HSLS-ovcima Ivanom Čehokom i Antunom Korušecom te bivšem HNS-ovcem Zlatkom Horvatom.

- Upravo smo potpisali sporazum o suradnji, ja kao predsjednica Vlade i predsjednica HDZ-a, s Čehokom, Korošecom i Horvatom o potpori Vlade u Saboru na nekoliko strateških područja što uključuje završetka pregovora, ulazak u EU, borbu protiv korupcije, program gospodarskog oporavka te ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske. Na taj način Vlada će imati još snažniju potporu u Saboru - rekla je premijerka na izvanrednoj novinskoj konferenciji u Banskom dvorima.

Prema njenim riječima, Vlada će od danas biti još snažnija u provođenju svog programa, a najavila je da će raditi čitavo ljeto, prije svega na pripremi rebalansa.

Ivan Čehok potvrdio je danas da je izašao iz HSLS-a te da je on odlučio podržati vladu Jadranke Kosor.

- Danas sam napustio HSLS što mi je teško palo jer sam jedan od osnivača. No, stranka je donijela lošu odluku u zlo vrijeme. Svojim kolegama na ljudskoj razini želim sve najbolje - rekao je Čehok.

Po njegovim mišljenju, nije vrijeme za izazivanje krize i izlazak iz Vlade.

- Nemamo pravo izazivati krizu Vlade, to ne bi bilo razumno i bilo bi gospodarski i politički štetno - objasnio je Čehok.

Pohvalio je vladu Kosor da je uspjela deblokirati pregovore i uspostaviti dogovor sa Slovenijom te donijeti program gospodarskog oporavka.

- Jadranka Kosor je osoba s kojom je moguće pregovarati i nas trojica u Saboru bi mogli biti oni koji poboljšavaju rad Vlade - istaknuo je.

Najavio je da će njih trojica već sutra podnijeti zahtjev u Sabor da se njihov klub registrira kao klub nezavisnih zastupnika.

Na pitanje o sudbini Đurđe Adlešič, Kosor je rekla da to nju treba pitati. Potvrdila je da podnijela pisanu ostavku, ali da će Adlešič još neko vrijeme ostati u Vladi.

- Dogovorile smo se da ona ostane još neko vrijeme, do početka kolovoza, da završi neke projekte, a za dalje morate nju pitati - rekla je Kosor.

Zamoljena da komentira sudbinu glavne državne revizorice Šime Krasić, Kosor je rekla da konačna odluka o njoj još nije donesena.

Što se tiče referenduma o Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o radu Kosor nije željela govoriti kada bi se on mogao dogoditi već je samo naglasila da joj je drago što je nastavljen socijalni dijalog.

- To je najvažnije i upravo oko toga dogovaramo konkretne poteze – zaključila je premijerka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:52