PROF. DR. JELENA ROGANOVIĆ

Progovorila doktorica koja je liječila djevojčicu u Rijeci: 'Nadam se da pojedinci ovaj put neće iskoristiti bolesno dijete za vlastitu promidžbu'

Mila Rončević i prof. dr. Jelena Roganović
 Goran Mehkek, Matija Djanjesic / CROPIX

Tijekom jučerašnje konferencije za medije roditelji Mile Rončević posebnu su zahvalu posvetili prof. dr. Jeleni Roganović koja je sve ovo vrijeme liječila njihovu kćer. Pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju na Kantridi, rekao je Marin Rončević, cijeli je svoj život posvetila bolesnoj djeci.

"Profesorica je vratila u život toliki broj djece da bih joj ja sutra podigao spomenik uz bana Jelačića", rekao je jučer Milin otac.

Profesorica dosad nije javno govorila o cijelom slučaju, no nakon što je Mila s roditeljima otputovala u Philadelphiju, Roganović je na upite novinara komentirala pohvale koje sa svih strana stižu na njezin račun.

"Najvažniji mi je uspjeh to što sam dala napraviti novu dječju onkologiju prije pet godina", rekla je Roganović za tportal.

"Drago mi je da je jedno dijete s malignom bolešću senzibiliziralo javnost i nadam se da nakon ovog slučaja dječja onkologija neće ponovo pasti u drugi plan. Također se nadam da ovaj put neće biti pojedinaca koji će bolesno dijete iskoristiti za vlastitu promidžbu", jasno poručuje prof. dr. Roganović u razgovoru za Novi list.

Naglašava da postoji puno 'mila' i nada se da ovo neće biti nacionalna kampanja koja će potonuti u zaborav.

Jelena Roganović ne misli da nju osobno treba posebno hvaliti, već da je cilj svega da se skrene pažnja na to da ima tragedija u životu te da treba pomoći svojoj djeci.

Otkriva da nije ona bila ta koja je roditelje Mile Rončević spojila s bolnicom u Philadelphiji. "Mogućnosti liječenja uopće nisu iscrpljene ni u Rijeci, ni u Hrvatskoj, ni u Europi. Želja roditelja bila je da odu u Philadelphiju", kaže profesorica u izjavi za tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:39