JAVLJA HAK

PROMETNI KAOS NA A1 TRAJE OD RANOG JUTRA: Zbog nesreće se formirala kolona dugačka čak 20 kilometara

Lučko
 Srdjan Vrancic / CROPIX

NOVO 13:10 Hrvatski autoklub javlja da je pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a povremeno se vozi u kolonama uz zastoje.

Najteže je stanje na A1 gdje se nakon prometne nesreće između čvorova Karlovac i Bosiljevo I (na 61. +800 km) u smjeru mora vozi u koloni dugačkoj oko 20 kilometara.

Stanje na cestama u 12:58.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora povremeno se vozi usporeno,
  • nakon prometne nesreće između čvorova Karlovac i Bosiljevo I (na 61. +800 km) u smjeru mora, vozi se u koloni oko 20 km,
  • pojača je promet između čvorova Bosiljevo II i Novigrad u smjeru unutrašnjosti vozi se usporeno u kolonama.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

  • zbog pojačanog prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Ivanja Reka i Lučko vozi se usporeno u kolonama uz povremene zastoje.

Istarski ipsilon:

  • zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije kolona koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon je oko 3 km,
  • pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km.

Krčki most:

  • pred mostom u smjeru kopna kolona je oko 4 km
  • u smjeru otoka kolona je od čvora Šmrika.

-------------------------------------

PRVA VIJEST 9:03 Zbog više prometnih nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru mora vozi se otežano u koloni, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Ivanja Reka u smjeru Bregane kolona je duga oko tri kilometra zbog radova na mostu Sava.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Tijekom jutra očekuje se da će promet biti povremeno pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, pa HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Granični prijelazi (GP) Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila, na GP Gunja zbog nestabilnosti mosta zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse, a od 5. svibnja na GP Metković zabranjen je promet za turističke autobuse.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:53