UMJESTO V. VRESNIKA

PROMJENA U VODSTVU Uprava EPH za novog glavnog urednika Jutarnjeg predložit će Gorana Ogurlića

"Prihvatit ću poziciju glavnog urednika Jutarnjeg lista kao vršitelj dužnosti, a nadam se da će moj izbor u skladu sa Statutom novina potvrditi i redakcija", izjavio je dojučerašnji glavni urednik Večernjeg lista
 Goran Šebelić / CROPIX

Uprava Europapress holdinga predložit će za novog glavnog urednika Jutarnjeg lista Gorana Ogurlića. Najveća medijska izdavačka kuća u Hrvatskoj nakon promjene vlasničke strukture nastavlja s promjenama u uređivačkom vodstvu svog najjačeg brenda. Na čelo Jutarnjeg lista nova Uprava EPH nominirat će Ogurlića, dojučerašnjeg glavnog urednika Večernjeg lista, kojeg na tom mjestu mora potvrditi Redakcija Jutarnjeg lista, u skladu sa svojim statutom. Ogurlić bi trebao naslijediti Viktora Vresnika koji je Jutarnji vodio posljednjih 17 mjeseci.

- Prihvatit ću poziciju glavnog urednika Jutarnjeg lista kao vršitelj dužnosti, a nadam se da će moj izbor u skladu sa Statutom novina potvrditi i redakcija. Ostavku na mjesto glavnog urednika Večernjeg lista sam dao jer se želim posvetiti novim poslovnim izazovima, što Jutarnji list nedvojbeno jest - izjavio je Ogurlić.

Na mjesto glavnog urednika Večernjeg lista Ogurlić je došao upravo iz Jutarnjeg u kojem je bio od njegova pokretanja u travnju 1998.godine. Bio je prvi šef deska, a od 2001. i pomoćnik glavnog urednika. Iz Jutarnjeg je otišao 2006. godine. Od konca 80-ih Ogurlić radi u medijima i obavljao je mnoge uredničke dužnosti, te sudjelovao u pokretanju nekoliko lokalnih novina koje je i uređivao.

Bio je glavni urednik riječkog Vala, pomoćnik glavnog urednika prvog privatnog dnevnog lista u Hrvatskoj RiTelefaxa, glavni urednik tjednika Kronika, pomoćnik glavnog urednika primorsko-goranskog Dnevnika, a uređivao je i neka revijalna izdanja Novog lista. Bio je suradnik u Novom listu, Slobodnoj Dalmaciji, Globusu i Nedjeljnoj Dalmaciji. U Večernjem listu na poziciji glavnog urednika bio je više od osam godina.

Dosadašnji glavni urednik Jutarnjeg Viktor Vresnik ostaje u kompaniji, kao glavni urednik Forbesa i kolumnist Jutarnjeg lista. Novi većinski vlasnik EPH Marijan Hanžeković nedavno je najavio kako bi Jutarnji list koncepcijski trebao biti glasilo liberalnog, socijaldemokratskog usmjerenja, s težištem na točnosti i relevantnosti. Tome bi trebala pridonijeti i nova uređivačka struktura uskoro na čelu s Ogurlićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 13:52