HAPPY END U SPLITU

PRONAĐEN JE MALI SLAVLJENIK KOJI JE U TRGOVAČKOM CENTRU IZGUBIO NOVČANIK PUN NOVCA Dječakov tata: 'Skoro je umro od tuge kad je došao doma bez darova'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.12.2019. u 15:36

Nikola Vilić / HANZA media

 

Slobodna Dalmacija pronašla je dječaka koji je prije pet dana izgubio novčanik u splitskom trgovačkom centru Joker. Riječ je o dvanaestogodišnjem D. S., učeniku šestog razreda Osnovne škole Bol, koji je ondje u društvu prijatelja slavio 12. rođendan.

I kako to već kod djece biva, malo su se zaigrali, odbacili jakne gdje su stigli i kad je završilo rođendansko druženje, šestaš je, priča njegov otac, skoro umro od tuge. Nigdje novčanika s novcem koji je dobio od prijatelja za rođendan.

- Ono što mu je bilo najgore jest to što je vidio da mu je jedna mala dirala jaknu i kad je došao do njezinog tate on mu je, prije nego što je išta pitao, rekao da nisu našli nikakav novčanik.

E sad, je li njima naknadno proradila savjest ili su se preplašili kamera ili je mome sinu negdje ispao novčanik, stvarno ne znam, ali ovo je najbolji mogući rasplet.

Zamislite kako se osjećao kad je ostao bez svih rođendanskih poklona - u dahu je ispričao slavljenikov otac, kojemu je, malo je reći, laknulo kad je na portalu Slobodne Dalmacije pročitao kako djelatnik restorana u Jokeru traži slavljenika koji je izgubio novčanik.

Pošteni nalaznik nije htio otkriti o kakvom se novčaniku radi niti koliko je novca u njemu bilo kako bi bio siguran da će doći u prave ruke, no kad mu je slavljenikov tata opisao novčanik i točnu svotu izgubljenog novca znalo se da je to - to.

A nije bilo ni malo novca, pogotovo za jednog šestaša: gotovo 600 kuna! Uglavnom, novac je stigao u prave ruke, dječak je presretan, a pošteni djelatnik restorana toliko skroman i samozatajan da nije htio niti da se napiše ime restorana u kojem radi, a kamoli njegovo ime.

- Najveća mi je radost što sam mogao učiniti dobru stvar i uljepšati dječaku blagdane - izjavio je.

A dječak je, dodali bismo, naučio i dvije važne lekcije: jednu o tome kako treba paziti na svoje stvari (doduše, to ni neki odrasli nikad nisu svladali), ali i da ponekad u životu može računati na dobre ljude koji će se odnekud pojaviti kad najmanje očekuje.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo