NOĆNA PREPISKA

PROSTAČKA VRIJEĐANJA SDP-ovaca NA FEJSU, ŠTO ĆE PODUZETI VRH STRANKE? Ostojić: Ti si kanalizacija i smeće!; 'Ranko, ti si pijanac koji radi sranja'

 Hanza Media

Smeće, kanalizacija, pijanac i narkić - tim su se epitetima SDP-ovci Ranko Ostojić i Marko Melčić počastili jučer na Facebooku, a bivši potpredsjednik Vlade i stranke čak je u sitnim noćnim satima objavio da je bivši šef zagrebačke Čistoće njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

“Dragi prijatelji, ne bih vas toliko opterećivao statusima o Marku Melčiću da nisam saznao da je on vrlo ozbiljan kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika (…) pod parolom ‘Bio sam i ostao smeće, kanalizacija mi je život, vrijeme je da budemo zajedno’. Uopće nije za zanemariti. Pripremite se!” napisao je Ostojić. Jučer tijekom dana Ostojić je ipak demantirao sam sebe i napisao da dobre vijesti ipak stižu: “Melčić neće biti kandidat za gradonačelnika”.

A prije toga je objavio nekoliko statusa u kojima vrijeđa Melčića i govori da je Melčić “ugledni” zagrebački SDP-ovac i bivši čelnik GK SKH morao promijeniti nadimak “Smeće”, kako su ga dotad zvali, u “Kanalizacija”.

“To nije umanjilo njegovo učestalo nastupanje na tzv. javnoj televiziji i fašističkim dalekovidnicama”, poručio je Ostojić. Melčić mu nije ostao dužan pa mu je odgovorio da nije kandidat, a da je on mogao bit, i to za gradonačelnika Splita. “Po meni, Ranko je ozbiljan kandidat za Remetinec. Bernardić bi dobro napravio da sve kandidate za Remetinec iz Kukuriku Vlade odmakne što dalje od novog rukovodstva. Za nultu toleranciju na korupciju! I garnituru bez pijanaca. I narkića”, napisao je Melčić. Na naš upit kako je uopće došlo do te informacije i je li ikada bio kandidat za gradonačelnika, Melčić nam je odgovorio da ništa od toga nije točno.

“Ranko je pijanac i sve je izmislio. I pomiješao. Onaj moj letak je od kandidature za predsjedništvo prije nekih 10 godina. Ranko po noći pije i radi sranja”, odgovorio je Melčić. Koliko ovakva komunikacija šteti stranci, zašto se SDP-ovci šamaraju javno i stoji li iza toga ozbiljnija prijetnja novom vodstvu stranke, pitali smo Ostojića i još nekoliko članova Predsjedništva.

- Melčićevi nastupi koji se godinama toleriraju su prihvatljivi i ne štete SDP-u? Prostor koji mu se daje upravo zbog pljuvanja po članovima i rukovodstvu SDP-a u medijima su prava slika kako se manipulira - odgovara Ostojić.

- I činjenica da je to prihvatljivo dovodi do apsurda da takav zaista želi i misli da može biti kandidat za gradonačelnika. Ako je to osoba koja ima javni prostor u medijima radi pljuvačine koju potencirate, drago mi je da je rezultat mojih statusa da je njegova kandidatura notorna glupost. Nažalost, do sinoć nije bila - poručuje Ostojić.

Ovakva Ostojićeva i Melčićeva komunikacija ne iznenađuje njihove kolege u SDP-u. Bivši ministar i inače je poznat kao netko “bez dlake” na tipkovnici. Melčić, s druge strane, ne bira riječi kada govori o bivšem predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću i bivšem vodstvu SDP-a. Sve ovo dolazi u trenutku kada SDP ne stoji dobro u anketama, a približavaju se lokalni izbori, pa u vrhu stranke otvoreno priznaju da im to šteti. Ipak, nisu za drastične sankcije i isključivanja jer im se to već jednom obilo o glavu, kad su zbog kritika Milanovića izbacili iz stranke Aleksandru Kolarić.

U 21. stoljeću smo i te svađe preko društvenih mreža su bezazlene. Sada se iščuđavati i izigravati partijsku disciplinu nema nikakvog smisla, ali da političari trebaju paziti da ne pretjeraju, to je točno - kaže jedan član. Ranko Ostojić izgubio je na unutarstranačkim izborima od Davora Bernardića, pa se sad sve što kaže smatra napadom na vodstvo. Spominjalo se i da bi osnovao udrugu, koja bi se pretvorila u frakciju u stranci, ali prije desetak dana sastao se s Bernardićem, gdje su dogovorili suradnju. Ostojić je sada samo član, nije u vodstvu stranke, no podržava ga, procjenjuje jedan istaknuti član, oko 10 posto članstva. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, izjavio je jučer da je najavljena kandidatura Melčića za gradonačelnika notorna glupost.

- Svjesni smo da su nužne promjene u gradu i jedino ujedinjena opozicija može npolučiti dobar rezultat, ali to znači prije svega zajedništvo i razgovor svih strana, a nikako soliranje. Jedino zajedno možemo napraviti nešto kako bismo gradu osigurali nužne promjene - rekao je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:06