NAKON ŠEŠELJEVOG DIVLJANJA

PUPOVAC 'Zar nije vrijeme za uspravne Hrvate i Srbe i njihove uspravne zastave? Zar nije bilo dovoljno gaženja ljudskog dostojanstva?'

 
Na fotografiji: Milorad Pupovac
 Tom Dubravec / CROPIX

Među reakcijama na skandal koji se u srijedu dogodio u Srbiji tijekom službenog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića stigla je i ona predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je bio među zaastupnicima koji su činili hrvatsku delegaciju.

Podsjetimo, incident se dogodio za vrijeme dok su Jandroković i članovi hrvatskog izaslanstva bili u zgradi Skupštine. Na samom ulazu u zgradu srpski radikal i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj je pokušao srušiti hrvatsku zastavu. Uz pomoć svog stranačkog kolege Filipa Stojanovića to mu je i uspjelo, nakon čega su je gazili nogama.

- Jedan dobro, u dobroj vjeri i jednako dobrim ciljevima započet posao, prekinut je zbog jedne loše radnje, izvršene u lošoj vjeri i s lošim ciljevima - napisao je Milorad Pupovac na Facebooku.

- Zar nije bilo dovoljno gaženja ljudskog dostojanstva i nacionalnih osjećaja u odnosima između Hrvata i Srba? Zar ne vidimo da je bezumno da se uzajamno gazimo dok nam je nad glavom čizma koja nas i jedne i druge može zgaziti? Zar nije vrijeme za uspravne Hrvate i Srbe i njihove uspravne zastave u zajednici ravnopravnih i prosperitet tih evropskih naroda?", napisao je Pupovac.

Hrvatski političari su, inače, odmah nakon incidenta prekinuli službeni posjet Srbiji i u međuvremenu su se vratili u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:24