BITKA OKO NAPLATE CESTARINE

RAT PRIOPĆENJIMA U SISKU Gradonačelnica Ikić Baniček: 'Župane Žiniću, vrijeđate građane Siska!' ŽUPAN UZVRATIO 'Gradonačelnice, uozbiljite se!'

 CROPIX

Nakon što je župan Ivo Žinić (HDZ) izjavio, tražeći da vlada ukine naplatu cestarine na nedovršenom dijelu autoceste od Zagreba prema Sisku, kako bi državna vlast morala platiti svim građanima Hrvatske koji ostanu živjeti u ruralnim područjima, Pokuplju, Posavini, Banovini, Kordunu i to kroz bolje uvjete života, veće plaće, veći osobni, komunalni i društveni standard, oštro mu je dogovorila gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Zamjerila je jako Žiniću tvrdeći kako ovakav njegov zahtjev dodatno vrijeđa ponižene i zapostavljene građane Siska i ustvrdila da ona i Siščani u svojem gradu žive jer ga vole i da im zato ne treba nitko plaćati, priopćenjem joj je odgovorio župan Žinić. Ističe kako gradonačelnica namjerno izvrće njegove riječi.

Gradonačelnica je, smatra Žinić, iz politikantskih razloga izostavila u svojem priopćenju dio njegove izjave u kojoj pojašnjava da tvrdnjom da bi država trebala platiti ostanak stanovnika na ruralnim dijelovima Hrvatske, a posebice Sisačko-moslavačke županije, zapravo misli na veće plaće, veći komunalni standard, bolje uvjete života.

„Moj dobronamjerni savjet upućen Vama glasi - spustite loptu na zemlju i surađujte sa Županijom u svim projektima koji bi mogli dovesti do stvaranja novih radnih mjesta za stanovnike grada Siska, što do sada na žalost nije bio slučaj s vaše strane, za razliku od ostalih gradova i općina naše županije. Politička isključivost koju pokazujete i nepotrebna žestina u retorici koju unosite u političku komunikaciju mi pomaže da shvatim zašto odbijate suradnju na vitalnim projektima sa županijskom vlašću.

Osobno bih bio najsretniji kada bi svaki stanovnik Siska imao plaću poput vaše ili moje primjerice pa bih onda i mogao shvatiti vašu reakciju na moju izjavu. Ovako vam mogu preporučiti više socijalne osjetljivosti i više suradnje s vaše strane, kako bi stanje u Sisku krenulo k boljitku, jer sportsko-rekreativni sadržaji financirani kreditima što uporno činite neće dovesti do prestanka iseljavanja iz Siska koje već poprima katastrofalne razmjere. Uozbiljite se gospođo Ikić Baniček, krajnje je vrijeme, jer Sisak kojem ste vi gradonačelnica nije na dobrom putu“, zaključuje župan Žinić svoj odgovor gradonačelnici Siska Kristini Ikić Baniček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:39