DRAMATIČNA SITUACIJA

RAT TAKSISTA Policija o snimkama u kojima vozači prijete konkurenciji: 'Potaracali smo one nasilne, a istraga ide dalje'

 
Ilustracija
 Ante Cizmic / CROPIX

- Nije to nimalo bezazlena ekipa, posebno čovjek koji im je na čelu, ali smo ih 'potaracali' i nastavljamo i dalje. Pratimo kako se obavljaju usluge taksi prijevoza na području Zračne luke Split - Resnik - potvrdio nam je visoki izvor iz splitske policije.

Nakon što je portal Index objavio snimke u kojima taksisti prijete konkurenciji te nakon što su se u subotu pojavile najnovije snimke, u splitskoj policiji potvrdili su nam da policija već ima određene snimke. Ustanovi li se da policija nema neke od tih snimki koje su objavljene, službeno će ih zatražiti i obuhvatiti krim istraživanjem ako sadržaj snimki upućuje na počinjenje ili pripremu kaznenog djela, potvrdili su nam u policiji.

Dio snimki nastao je još početkom godine, a policija je nakon prijava, ali i vlastitih saznanja vezanih za usluge prijevoza taksi vozilima na području Zračne luke Resnik, od početka 2019. provela više kriminalističkih istraživanja, koja su rezultirala podnošenjem odgovarajućih prijava.

Tako je jedna muška osoba prijavljena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede i prijetnje te je dovedena pritvorskom nadzorniku, a zatim i na saslušanje u Općinsko državno odvjetništvo. Dvojica muškaraca prijavljeni su za prijetnju i dovedeni pritvorskom nadzorniku, nakon čega je jednom određen istražni zatvor. Još je jedan muškarac prijavljen za prijetnju i određen mu je istražni zatvor, a jedan je prijavljen za prijetnju redovnim putem.

Jedan od muškaraca sa snimke prijavljen je zbog teške tjelesne ozljede, uz napomenu da je naknadno utvrđeno da nije riječ o težoj ozljedi, nego o lakšoj. Jedan počinitelj prijavljen je za oštećenje tuđe stvari, ali je oštećeni odustao od progona. Osim kaznenih prijava, policija je podnijela 22 prekršajne prijave protiv 13 osoba zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Odluke o javnom redu i miru Grada Kaštela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:07