'NEOVISNI ZA HRVATSKU'

RAVNATELJ POLICIJE 'Vješanje zastave s prvim bijelim poljem nije prekršaj ni kazneno djelo. Nećemo prijaviti Brunu Esih'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.05.2019. u 12:23

Darko Tomas, Zeljko Puhovski / CROPIX

Na zgradi u kojoj se nalazi prostor stranke Neovisni za Hrvatsku istaknuta je zastava koja ima obiljezja protivno Zakonu o zastavi Republike Hrvatske. Zlatko Hasanbegović (u krugu)

Ravnatelj policije Nikola Milina kazao je da policija neće podnositi prijavu protiv Brune Esih i Tomislava Jonjića iz stranke Neovisni za Hrvatsku zbog toga što su iz prostora stranke u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba izvjesili zastavu koja na grbu ima prvo bijelo polje, javlja N1.

Policija, objašnjava ravnatelj policije Milina, neće prijaviti Brunu Esih i Tomislava Jonjića zbog vješanja zastava s prvim bijelim poljem na šahovnici iz stranačkog prostora Neovisnih za Hrvatsku.

"Policija neće prijaviti. Izašli smo na mjesto događaja, to je naša obaveza na svaku dojavu građana. Utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela djela niti prekršaja", kazao je Nikola Milina.

Podsjetimo, policija je dva puta intervenirala u prostorije stranke Neovisni za Hrvatsku, a povod je bila zastava s prvim bijelim poljem na grbu.

Na upite N1 televizije o tom događaju, potvrdili su da su na adresi stranke obavili razgovor s Esih i Jonjićem. Zlatko Hasanbegović u razgovoru kazao je da zastavu iz svojih prostorija neće micati.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo