ILEGALAC

RAVNATELJICA ZG ŠKOLE IZ KOJE SU HTJELI IZBACITI AUTISTIČNOG DJEČAKA: Nije istina da ga nismo htjeli upisati, roditelji su mu javnim istupom naštetili

Ilustracija
 Goran Mehkek / CROPIX

Prvašić Mario, dječak s poremećajem iz autističnog spektra, koji od jeseni pohađa OŠ Frana Krste Frankopana, u tu je školu upisan prvog dana nastavne godine, odnosno 4. rujna 2017., tvrdi ravnateljica te škole Jadranka Bjelica. I ostat će učenik te škole do kraja ove školske godine, tvrdi, a što će s dječakom biti na jesen - ne zna.

- Dječakovi roditelji nisu došli na upis u lipnju, ali su došli u rujnu na nastavu i mi smo dječaka upisali - tvrdi ravnateljica, koja smatra da je istup dječakovih roditelja u Jutarnjem listu bio nepotreban i štetan.

- Ma ništa ne bismo bez toga postigli, četiri su puta pokušali izbaciti Marija i stalno smo sve pokušavali rješavati sustavno, preko institucija. Sad je bilo dosta. I ne, nisu ga upisali 4. rujna. Pa mi smo došli prvi dan u školu s odvjetnikom, naravno da nije bio upisan. Upisali su ga tek sredinom listopada - tvrdi otac.

Što će s Marijem biti na jesen, hoće li krenuti u 2. razred u svoju školu?

- Ovisit će o konačnom Rješenju o njegovu školovanju. Zakon je zakon i svi ga se moramo pridržavati - kaže ravnateljica Bjelica.

Dječakovi roditelji su pokrenuli upravni spor kod Upravnog suda, kojom traže da se Mariju odredi školovanje u redovitom programu uz individualizirani program u OŠ Frana Krste Frankopana. Upravni spor još nije riješen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:07