PRED ŽENOM I DJECOM

Rijetko viđeno divljaštvo: Nakon nepropisnog pretjecanja Poljak otrgnuo prijavu policajcu iz ruku i stao s njome brisati stražnjicu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.07.2012. u 14:46

Nikola Vilić / CROPIX

Kada su ga policajci legitimirali i upozorili na prekršaj, stao ih je psovati i vrijeđati

Rijetko viđenim divljaštvom iskazao se 47-godišnji poljski državljanin J.Z.L. iz Katowica.

Njega su policajci, dok je zajedno sa ženom i djecom putovao na ljetovanje u Vodice, zaustavili u Zaostrogu, i to nakon što su uočili da nepropisno pretječe.

Kada su ga policajci legitimirali i upozorili na prekršaj, stao ih je psovati i vrijeđati, a vrhunac izljeva bijesa nastupio je kada su mu krenuli ispisati prekršajnu prijavu. U tom je trenutku Poljak iščupao nalog iz ruke policajca i stao njime simulirati brisanje stražnjice, naočigled žene i djece, kao i prolaznika, pokazujući što misli o svemu tome, piše Slobodna Dalmacija .

Muke policajaca nastavile su se nakon što su divljeg Poljaka željeli privesti u PP Makarska. On se trgao iz ruku policajaca, da bi u jednom trenutku glavom udario u njihovu službenu škodu. Tom prilikom zaradio je lakšu ozljedu glave, točnije posjekotinu na čelu.

Koncert uvreda nastavio je i u postaji, i to na račun voditelja smjene, kao i petorice plavaca.

U jednom trenutku tražio je i pomoć Veleposlanstva Poljske u Zagrebu.

Tijekom dana bit će priveden prekršajnom sucu s prijavom zbog vrijeđanja službene osobe, kao i divljanja u prometu, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvajamo