ZASTUPNIK MOSTA

RUNTIĆ ZA JUTARNJI OTKRIVA KOGA TERETI ZA POKUŠAJ PODMIĆIVANJA 'Preko jednog člana obitelji mi je nudio da će mi riješiti sve financijske probleme'

 Damir Krajac / HANZA MMEDIA

- Drago Veselčić me preko jednog člana moje obitelji pokušao nagovoriti da glasujem protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića, a zauzvrat je nudio da će riješiti sve financijske probleme moje obitelji te utjecati na DORH oko slučaja sa Živim zidom – rekao nam je prije sat vremena Hrvoje Runtić, saborski zastupnik Mosta, koji je sve ovo prijavio jučer i policiji.

Drago Veselčić je bivši novinar te nekadašnji direktor Vinkovačke televizije, a kao bivši vlasnik Osječke televizije u medijima se pojavio i kao jedan od svjedoka u suđenju za Fimi mediju, ispričavši da je nakon intervencije iz vrha HDZ-a prodao Osječku televiziju za deset puta veći iznos nego što ju je kupio godinu dana ranije. Na suđenju je kao svjedok, prema pisanju medija, izjavio da je bivši glasnogovornik HDZ-a i Sanaderove Vlade Ratko Maček kontrolirao sve hrvatske medije. Veselčić je bio i direktor kampanje za HDZ na zadnjim izborima za EU parlament dok je stranku vodio Tomislav Karamarko.

- Veselčić je nazvao jednog člana moje obitelji preksinoć na mobitel i pozvao ga na kavu jer se znaju više od 20 godina. Oni su se jučer našli na kavi u Vinkovcima, a Veselčić je tom članu obitelji rekao da mi prenese ponudu da će riješiti sve financijske probleme mene i moje obitelji, da će mi zaposliti ženu na način da se to ne može dovesti u vezu s time i da će riješiti slučaj u kojem sam ja svjedočio u DORH-u vezan uz Živi zid – tvrdi Runtić.

Dodaje kako očito HDZ zna kompletnu "krvnu sliku" njegove obitelji. Znaju, kaže, da mu je žena digla kredit, da im je propala tvrtka i da su kuću izgubili, a da su sada njegova supruga, njezin brat i otac kao sudužnici i jamci blokirani, pa je Veselčić, kako iznosi Runtić, nudio deblokadu računa ako ovaj Mostov zastupnik glasa u korist Zdravka Marića.

- Rekao je da će svi ti naši financijski problemi biti riješeni jednim potezom, a supruga će dobiti posao na način da se to nikako ne može dovesti u vezu s tom ponudom. Dosta mi je razbojnika koji misle da je Hrvatska Agrokor i u kojoj se mogu ponašati kao Todorić. Sve sam prijavio jučer policiji, ne želim medijski cirkus – poručuje Runtić.

Svjestan je, kaže, da će ga HDZ sada pokušati uništiti, ali nema, dodaje, što kriti.

- Rekao sam i policiji da me baš briga i za Živi zid te da bih bio sretan da DORH radi svoj posao kako treba, a ne da izvlače slučajeve iz ladica po potrebi. Oni očito trguju slučajevima u DORH-u i mislili su da ću ja iz osvete prema Živom zidu pristati na to. To je ozbiljno kazneno djelo i trebali bi reagirati. U razgovoru s inspektoricom rekao sam joj da znam da će policija odraditi posao, Veselčić će to sve negirati i reći da nema dokaza, ali kao da se takve ponude daju uz dokument i pečat – zaključuje Runtić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:17