BIT ĆE S NAVIJAČIMA

'SA SINOM SAM SLUŠAO ZAPREŠIĆ BOYSE I MALO IGRAO, TRENIRAO...' Plenković otkrio kako se priprema za finale: 'Ići ću u centar, doći će i Jandroković'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.07.2018. u 14:02

Zagreb, 120718.
Trg svetog Marka.Vlada RH.
Pocetak redovne sjednice Vlade RH-a.
Premijer Andrej Plenkovic i clanovi vlade na danasnjoj sjednici nosili su navijacke dresove.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji će finalnu nogometnu utakmicu Hrvatska-Francuska pratiti s navijačima na otvorenom, u centru Zagreba, rekao je u nedjelju kako za 'dečke u Moskvi' ima najbolja očekivanja i želje.  

Plenković će hrvatske nogometne reprezentativce bodriti u društvu obitelji, prijatelja i kolega, a zajedno s njime bit će predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Ujutro je, kaže, sa sinom koji ima tri i pol godine, doma slušao "Zaprešić boyse", malo igrao, trenirao i spremao se za utakmicu.

"Malo Modrić, malo Rakitić", rekao je te dodao kako je slična atmosfera danas vjerojatno u brojnim hrvatskim domovima.

U telefonskom razgovoru za Hrvatski radio ocijenio je fascinantnim uspjeh hrvatskih nogometaša.

"To je fascinantni uspjeh koji odgovara kvaliteti hrvatske reprezentacije... Možda smo nekada malo i preskromni i stavljamo se u poziciju svojevrsnog autsajdera, no, samopouzdanje pobjednika je ključno u takvim situacijama..u Finalu se sve može", rekao je te dodao kako hrvatski reprezentativci "imaju snagu ne popustiti i silan mentalitet".

"U očima brojnih drugih smo u 'top pet' zemalja nogometa i nakon ovog prvenstva vjerojatno ćemo se i sami drugačije osjećati. Već ovo dosad je prekrasno iskustvo...moramo biti sretni da su nam to priuštili... Ako pobijedimo, a mi se svi nadamo, to bi bio jedan revanš epskih razmjera", rekao je Plenković.

Najavio je da će hrvatske reprezentativce bodriti među navijačima u centru Zagreba.

"Ići ćemo u centar grada, doći će neki članovi Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora... Bit ćemo među navijačima, s obitelji i prijateljima, i bodriti Hrvatsku", rekao je.

"Uz najbolja očekivanja i želje za dečke u Moskvi" poželio je i da kiša, koja u Zagrebu pada od jutra, prestane padati.

Jandroković: 'Danas je prilika za čudo u Moskvi'

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u nedjelju je, uoči finalne nogometne utakmice Hrvatska-Francuska, rekao kako je danas velika prilika da Hrvatska postane prvak svijeta i da hrvatski reprezentativci učine čudo u Moskvi.

"Veliko je uzbuđenje još od polufinala. Ustvari, cijeli turnir, svaku utakmicu iščekujem s velikim uzbuđenjem, a danas je posebno jer danas je velika prilika da Hrvatska postane prvak svijeta i da, ustvari, učini jedno čudo. Svi smo uz Vatrene", poručio je Jandroković u telefonskom razgovoru za Hrvatski radio.

Još jednom čestitao je hrvatskim nogometnim reprezentativcima "na svoj srčanosti, ljubavi prema domovini i snazi koju su pokazali".

"Nadamo se da će Luka Modrić, kao kapetan, danas podići pehar svjetskog prvaka", rekao je.

Jandroković kaže da će finalnu utakmicu gledati s navijačima.

"Neke utakmice gledao sam doma, bio sam i u Moskvi, a danas ću biti s navijačima. Danas je ipak posebna utakmica i treba radost i veselje nastupa u finalu podijeliti s navijačima", naglasio je te dodao kako će hrvatske reprezentativce bodriti u dresu Mandžukića.

"Imam jedan dres od Mandžukića koji sam imao i na svih šest utakmica i koji je donio sreću. Nadam se da će i sedmi puta", kazao je Jandroković.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo