NEZGODA ŠEFA HHO-a

'SAMO LJUDSKI TALOG MOŽE SE NASLAĐIVATI S TIM ŠTO MI SE DOGODILO' Čičak pojasnio zašto je u društvu predsjednice ostao bez hlača

 Dragan matić / CROPIX

Da, pale su mi hlače prilikom zajedničkog fotografiranja i mislim da se samo ljudski talog može naslađivati s tim što se dogodilo. Trenutačno sam u postoperativnom oporavku nakon posljednjeg od deset kirurških zahvata na mom trbuhu i zbog velike bijele gnojne rane na trbuhu nisam mogao staviti remen na hlače. Hlače su mi pale, a ako će vas to razveseliti, barem sam svima pokazao kako izgledaju lijepe muške noge.

Ovim riječima danas nam je Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, pojasnio nezgodnu situaciju koja se dogodila kod zajedničkog fotografiranja s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u prigodi svečane dodjele nagrada HHO-a za ljudska prava.

Ogorčen brojnim pozivima i upitima u vez s hlačama, Čičak nam je u svom stilu, bez dlake na jeziku, na početku kraćeg razgovora sasuo salvu uvreda na sve koji ne uvažavaju i ne znaju za njegove zdravstvene probleme. Zbog njih je, kaže, veći dio svečanosti presjedio, a kretao se uz pomoć štapa.

- Ovo je bila moja 17. operacija i veći dio vremena ove godine provodim na oporavku na Braču. Zato su i moje bokserice koje ste vidjeli plave boje, a kad se već šalite sa starom haeseovskom - lajbek je otkopčan, sada ga možemo parafrazirati u - šlic je otkopčan - odobrovoljio se Čičak nakon što smo mu objasnili da nam nije bila namjera od događaja s hlačama praviti senzaciju.

Na svečanosti je predsjednica RH Grabar-Kitarović dodijelila HHO-u povelju Republike Hrvatske, a predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička odlikovala Redom Stjepana Radića.

Nagrada "Miko Tripalo", koja se dodjeljuje dužnosnicima i političarima za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava koji nadilazi profesionalne obveze i uobičajene standarde, ove je godine pripala dosadašnjem predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki.

Urednicima emisije "Pomorska večer" Hrvatskog radija, koja se emitira preko radijskih centara HRT-a, dodijeljena je nagrada "Joško Kulušić", uz obrazloženje da je riječ o emisiji koja traje već 64 godine, a svojim konceptom i dalje djeluje ne samo kao informativna emisija nego i kao spona između hrvatskih pomoraca i njihovih obitelji i domovine.

Nagradu "Sulejman Mašović-Jovan Nikolić-Luka Vincetić" za doprinos u promicanju međureligijskog dijaloga, ekumenizma i vjerske tolerancije u Hrvatskoj dobio je otac Antun Cvek, poznati "isusovac na biciklu", utemeljitelj udruge "Kap dobrote".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:20