TUŽNA SUDBINA

SAMOHRANI OTAC I PETERO DJECE U TRENU OSTALI BEZ SVEGA Obitelj Čirković treba pomoć: 'Tješi me to što su djeca živa i zdrava, a moglo je biti svega'

 
 Karlo Sigetić / Glas Podravine i Prigorja

Prošlog tjedna, u samo nekoliko minuta, skromna obitelj samohranog oca petero djece Vladimira Čirkovića iz Subotice Podravske ostala je bez ono malo imovine što su posjedovali. Kako piše Glas Podravine i Prigorja, Vladimir je prošlog utorka bio s kćeri na pregledu u bjelovarskoj bolnici kada je doznao da je unutrašnjost njihovog doma progutao plamen.

"Tješi me to što su djeca živa i zdrava, a moglo je biti svega. Sin koji je primijetio požar, krenuo ga je gasiti pa su plameni jezici i njega dodirnuli po kosi", opisuje za Glas Podravine otac Vladimir.

Susjedi i prijatelji odmah su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći. "Prve noći nakon požara dio djece je spavao kod brata, a dio kod susjeda koji su i mene željeli ugostiti. Bilo mi je neugodno pa sam spavao kod bake i djeda koji žive u maloj kućici iza izgorjelog objekta. Spavao sam na stolici", kaže Vladimir.

U dvorištu obitelji Čirković istog poslijepodneva se pojavio načelnik općine Rasinja Danimir Kolman koji je obećao da će obitelji osigurati smještaj najmom jedne manje kuće, bar do trenutka kada će Vladimir na istom mjestu svojim rukama podignuti objekt dostojan života.

"Znam zidati i raditi, ne plašim se posla, ali trebat će vremena dok se ne skupi za materijal. Bit će nužno porušiti i ove zidove koji su postali neiskoristivi", objašnjava otac Vladimir.

Nažalost, ovo nije prva nesreća koja se dogodila ovoj skromnoj obitelji. Prije tri godine jedna Vladimirova kći ozlijeđena je u prometnoj nesreći kada su je vozilom Hitne pomoć prevozili u zagrebačku bolnicu.

"To je ona nesreća u kojoj je vozač hitne pomoći projurio kroz raskrižje u blizini Podravke i završio u ogradi. Vozili su je pod rotirkama u zagrebačku Kliniku Fran Mihaljević i opet se, kao i sada, u tren dogodila nesreća", prisjeća se otac i dodaje kako se dijete ni danas nije oporavilo od svojih višegodišnjih zdravstvenih nedaća, a sad još mora gledati kako je ostala bez doma.

Na upit kolega s Glasa Podravine sramežljivo kaže kako bi dobri ljudi njegovoj obitelji najviše pomogli doniranjem odjećom za djecu.

"Planiramo uz pomoć općine useliti u jednu nenamještenu kuću pa bi nam dobro došao i namještaj, mala kuhinja", riječi su skromnog oca.

Želite li pomoći ovoj skromnoj obitelji možete to učiniti na broj računa sina Dejana u Podravskoj banci HR3123860023200845385, osobno Vladimiru Čirkoviću na 091/603-2575 ili ga potražite u Subotici Podravskoj u ulici Gornji kut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:18