SPORNA NABAVA AVIONA

SDP: Današnji sastanak potvrđuje naše tvrdnje da je postupak netransparentan

 Tomislav Kristo / CROPIX

Socijaldemokratska partija (SDP) smatra da sastanak u Ministarstvu obrane, te način na koji se ministar obrane i to ministarstvo odnose prema javnosti, potvrđuje SDP-ove tvrdnje da je postupak nabave borbenih aviona potpuno netransparentan.

SDP od samog početka procesa nabave borbenih aviona upozorava na važnost transparentnosti. Današnji sastanak u Ministarstvu obrane te način na koji se ministar Krstičević i Ministarstvo obrane odnose prema javnosti, potvrđuje naše tvrdnje da je taj postupak u potpunosti netransparentan, priopćeno je iz SDP-a.

"Ne pamtimo kad su zadnji put novinarima zabranjeni mobiteli u njihovom radu, a sve u svrhu skrivanja informacija od hrvatske javnosti. Hrvatska javnost ima pravo znati razloge zbog čega je ovaj posao nabave aviona propao ili uspio, jer su hrvatski građani, u konačnici, ti koji takve poslove moraju platiti," poručuje SDP.

Izrael je na današnjem sastanku službeno izvijestio hrvatsko Ministarstvo obrane da ne može dobiti odobrenje Sjedinjenih Država za isporuku zrakoplova F-16 Barak Hrvatskoj, rekao je u četvrtak nakon sastanka s izraelskim izaslanstvom ministar obrane Damir Krstičević, čime je službeno potvrđeno da je propao posao oko kupnje tih aviona.

Izraelski predstavnik, direktor izraelskog ministarstva obrane Udi Adam je rekao da Hrvatska nije mogla utjecati na taj ishod i nije odgovorna. Novinari koji su došli radi informacija o sastanku, kako su objavili mediji, nisu smjeli unijeti mobitele odnosno uređaje za prenošenje uživo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:52