NEKI OSTALI BEZ KOMENTARA

SDP-ovci O POVRATKU LINIĆA 'To je logično, čovjek je povrijeđen onim što mu se dogodilo'

 Tea Cimaš/Cropix

Na najavu Slavka Linića da će s nezavisnom listom izaći na parlamentarne izbore protiv SDP-a, potpredsjednik te stranke Zlatko Komadina rekao je u nedjelju kako je to na neki način logičan potez jer je Linić povrijeđen situacijom koja mu se dogodila, predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel nije želio komentirati Linićevu najavu, a za europarlamentarca Tonina Piculu ona nije osobito iznenađenje.

"Da, idem na parlamentarne izbore u svojoj regiji kao nezavisni zastupnik. Idem protiv Milanovićeva SDP-a. On za nas nije opcija. Neću prepustiti moju Rijeku takvoj stranci. Spreman sam se angažirati kako bi moji sugrađani i dalje imali alternativu na ljevici", rekao je Linić u intervjuu nedjeljnom "Jutarnjem listu" . Pola godine nakon što je izbačen iz SDP-a i smijenjen s mjesta ministra financija, Linić je, među ostalim, rekao i kako su priče da SDP i ORaH Mirele Holy zajedno mogu dobiti prolaz na izborima "lažna poruka građanima Hrvatske".

Na nedjeljnoj izvještajnoj konvenciji povodom dvadesete godišnjice primorsko-goranske organizacije SDP-a u Rijeci se okupilo čelništvo SDP-a. Potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina novinarima je rekao da je o Linićevim namjerama doznao iz današnjih novina. "Linić je često išao sam, pa je tako i završilo", kazao je.

Komadina smatra da je taj Linićev "potez logičan na neki način - čovjek je povrijeđen situacijom koja mu se dogodila". Na pitanje o mogućnosti da se pridruži Liniću, kazao je da je on 1990. godine odabrao socijaldemokraciju te da je njegovo mjesto u SDP-u. "Barem ja tako mislim", dometnuo je.

Saborski zastupnik Luka Denona, za kojeg se navodi da bi mogao biti član Linićeve nezavisne liste, kazao je da je ta informacija za njega iznenađenje. Na pitanje hoće li s Linićem biti na nezavisnoj listi, rekao je: "Nikad ne reci nikad". No, kaže, to će se dogoditi samo ako ga izbace iz SDP-a.

"Ja sam SDP-ovac i nemam namjeru izlaziti iz SDP-a", rekao je Denona dodajući da treba vidjeti hoće li se SDP u predizbornoj godini "kretati u smjeru jačanja stranke kako bi dobila izbore ili će se nastaviti ponašati kako se sada ponaša".

Predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel je kazao da prvi put čuje za informaciju o Linićevoj listi te da nema komentara, a član Glavnog odbora SDP-a i europarlamentarac Tonino Picula kaže da Linićeva najava nije osobito iznenađenje.

"Takav potez povlačili su mnogi koji su napustili matične političke organizacije a osjećali se da još imaju dosta toga za reći", rekao je. Ustvrdio je da je Linić ostavio dubok trag, ne samo u politici. Na pitanje o šansama Linićeve liste, Picula je kazao je da će vrijednost njegova projekta ocijeniti birači.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić kaže da Liniću "želi svaku sreću, kao i svakome drugom". "Njega i nas i svaku drugu stranu će na kraju ocijeniti građani, nagraditi ili kazniti glasovanjem", dometnuo je.

Ostojić je ustvrdio da je Linić ostavio trag u hrvatskoj politici te dubok trag u SDP-u zbog čega je, podsjetio je, osobno bio protiv njegova izbacivanja iz stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:52