BERNARDIĆ O OVRHAMA

SDP PREDSTAVIO PRIJEDLOG RJEŠENJA ZA BLOKIRANE 'Cilj je građane osloboditi dužničkog ropstva i zaustaviti kamatarenje!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.04.2018. u 12:25

Sibenik, 010317.
Gradska Vijecnica
Predsjednik SDP-a, Davor Bernardic, nazocio je predstavljanju Franka Vidovica, kandidata SDP-a za zupana Sibensko-kninskog na predstojecim lokalnim izborima 2017.
Na fotografiji: Davor Bernardic
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipaničev / CROPIX

Šef SDP-a, Davor Bernardić održao je u utorak konferenciju za novinare o aktualnim političkim temama prilikom čega je komentirao i problem ovrha i blokiranih, piše N1.

- Kao odgovorna stranka nudimo konkretna rješenja. Kao što smo ukinuli javne ovršitelje, smanjili zatezne kamate, riješili problem švicaraca, ukinuli pravo vjerovnicima na naplatu opomena tako i sada nudimo rješenje za problem blokiranih građana - kazao je Bernardić te dodao da je njihov prijedlog deblokada građana kroz skraćeni postupak osobne nagodbe i pravedan i brz sustav naplate i ukidanje kamaterenja građana te velikih i nepotrebnih troškova naplate duga.

- Treba se provesti skraćeni postupak osobne nagodbe koji mora olakšati, ubrzati pojeftiniti postupak za dužnika - rekao je Bernardić i dodao da će se glavnica plaćati paralelno s kamatama. 

- Cilj je blokirane građane osloboditi dužničkog ropstva i zaustaviti kamatarenje - rekao je Bernardić.

- Moramo građanima osigurati primanja koja će im omogućiti normalan života - kazao je Bernardić.

Uz Bernardića, na pressici je bio i Peđa Grbin koji je prezentirao prijedlog rješenja za problem blokiranih građana, na kojem je radila akcijska radna grupa za pravosuđe, piše N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo