ČOBANKOVIĆ SE DOGOVORIO S DIJELOM UDRUGA

Seljaci koji ne prosvjeduju: Dobili smo ono što smo tražili. Nema razloga za blokadu cesta

 Danijel Soldo/Cropix

'Dogovorili smo poticaje za ratarske kulture u iznosu od 1.950 kuna po hektaru', izjavio je ministar poljoprivrede Petar Čobanković nakon sastanka s predstavnicima predstavnika udruga seljaka.

Prvi dio od 900 kuna je isplaćen, a još 1.050 kuna bit će plaćeno do kraja travnja, rekao je ministar. Dodao je da će se u roku od tjedan dana izmijeniti i pravilnik o visini početne cijene zemljišta u državnom vlasništvu kako bi se snizile cijene zakupa.

Dogovoreno je i povećanje dozvoljenih količina plavog dizela za voćare, vinogradare, povrćare i proizvođače krumpira, a s Inom će se vidjeti postoje li mogućnosti da ne dođe do značajnijeg povećanja cijena tog goriva.

Nakon sastanka, predsjednik Udruge Brazda Matija Brlošić rekao je da će poljoprivrednicima u Slavoniji večeras reći da su dobili što su tražili i da nema razloga za blokadu cesta u Osječko-baranjskoj županiji.

Upitan hoće li se sutra sastati s poljoprivrednicima koji prosvjeduju, Čobanković je rekao da su i oni bili pozvani na današnji sastanak u Zagrebu. 'Teško je za očekivati da ću odlaziti direktno kod prosvjednika, jer bi tako ljude koji su danas bili ovdje, učinio smiješnim' – zaključio je ministar uz poruku da je uvijek otvoren za razgovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:58