SRAMOTA

ŠIBENČANI FRAPIRANI NEZAPAMĆENIM VANDALIZMOM Pogledajte kako je jutros izgledala katedrala sv. Jakova, javili se navodni krivci

 
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Grafit ŠF ispisan je crnim sprejom u noći sa srijede na četvrtak na šibenskoj katedrali sv. Jakova, kulturnom baštinom pod zaštitom UNESCO-a. Grafit je osvanuo na bočnom zidu katedrale prema Trgu Republike. Istim grafit išaran je i na susjednoj crkvici Svih Svetih, dok su nasuprot katedrale ispred Gradske vijećnice porazbijane tegle sa cvijećem.

ŠF je inače skraćenica šibenske navijačke skupine 'Funcuti' koja se, pak, povodom ovog vandalskog čina, oglasila na svojoj Facebook stranici.

- Udruga navijača Funcuti Šibenik ograđuje se ovog djela. Strogo osuđujemo isto i smatramo to jeftinom provokacijom. Ništa vam nije sveto – oglasila se na Facebooku ova šibenska navijačka udruga.

- Policija je napravila očevid. U suradnji s Konzervatorskim odjelom utvrdit će se nastala šteta. U suradnji s DORH-om policija će odlučiti o poduzimanju daljnjih mjera oko ovog događaja – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko- kninske.

Nakon obavljenog očevida policija je izvijestila da će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeti prijavu.

Policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeti kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, zbog kaznenog djela „oštećenje i nedozvoljeni izvoz kulturnog dobra“ opisanog i kažnjivog po članku 319. Kaznenog zakona. Policija intenzivno provodi izvide s ciljem otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela. – kazala nam je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:49