ODRŽALI SASTANAK

SINDIKALAC SEVER NAKON SASTANKA S PLENKOVIĆEM 'Sutra se donose nove mjere o smanjenju kontakata radi što većeg mogućeg smanjenja širenja koronavirusa'

Krešimir Sever
 Darko Tomas / CROPIX

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever rekao je u ponedjeljak da su na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem dobili vrlo jasna jamstva da će u trgovinama biti i više nego dovoljno prehrambenih i svih drugih artikala.

"Dobili smo vrlo jasna jamstva da, što se tiče prehrambenih artikala i svega drugoga, u dućanu će ih biti i više nego dovoljno, da će opskrba biti vrlo jasna i neprekidna te da nema potreba za stvaranjem nekih velikih zaliha.

Veliki proizvođači, distributeri i trgovački lanci kažu da će svega biti i da će ta opskrba teći redovito", rekao je Sever novinarima nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i guvernera HNB-a Borisom Vujčićem.

Dodao je kako su na sastanku čuli najave oko mjera koje bi se trebale sutra objaviti te u najkraćem roku i primijeniti.

Sever je naveo i da su i dobili odgovore kako će sam temelj tih mjera biti da se što prije omogući da se što veći broj ljudi makne s ulica i smanje socijalni kontakti radi što većeg mogućeg smanjenja širenja te - na drugoj stani, očuvanje radnih mjesta te plaća.

"Ne samo pitanje radnih mjesta, nego i očuvanje plaća kao nekakve likvidnosti unutar samih obitelji. Čuvanje platežne moći i svega drugoga", kazao je. Također, naveo je i da su tu i mjere koje bi išle prema bankama - kako za gospodarstvo, tako i za građane.

Uz to, rekao je, ide se i na maksimalnu potporu građanima kod nekakvog reprogramiranja njihovih dugova na sličan način kako bi se radilo i gospodarstvo, a da bi se smirile tenzije koje se pojavljuju.

Izrazivši zadovoljstvo sastankom, Sever je istaknuo kako očekuju još i dodatne mjere i pojašnjenja. Smatra kako uz sve to trebaju doći naputci koji bi trebali biti u što kraćem izgledu kako bi to bilo jasno i razgovijetno poslodavcu i radnicima da bi točno svi znali što u kojim uvjetima slijedi - što kada je netko u samoizolaciji, što kad je netko u izolaciji, što kad je netko u radu kod kuće i sl. Pojasnio je i da su dobili naznake da će u najkraćem roku i takvi naputci izaći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:46