IVO ŽINIĆ

SISAČKO MOSLAVAČKI ŽUPAN POTVRDIO 'Da, ja sam podnio privatnu tužbu protiv novinarke Đurđice Klancir, a o policijskom postupanju ne znam ništa'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.03.2019. u 17:02

Glina, 070518.
Otvoren je novi dom za starije osobe u koji ce biti smjestene 74 osobe iz ketagorije najranjivijih korisnika prognanika, povratnika i izbjeglica, cime zavrsava organizirani smjestaj prognanika, povratnika i izbjeglica u RH. Na fotografiji: zupan Ivo Zinic.
Foto: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piškor / CROPIX

Na fotografiji: Župan Ivo Žinić

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potvrdio je u srijedu da je preko svojeg opunomoćenog odvjetnika podnio zahtjev za podnošenje privatne tužbe protiv novinarke portala Net.hr Đurđice Klancir zbog klevete.

"Točno je kako je župan Ivo Žinić podnio zahtjev za podnošenje privatne tužbe zbog klevete iz članka 149. stavka 2. Kaznenog zakona preko svojeg opunomoćenog odvjetnika. O svim daljnjim radnjama koje je poduzeo opunomoćeni odvjetnik te u daljnjem postupku policijski djelatnici, župan Ivo Žinić nema informacija niti može komentirati", stoji u priopćenju iz županova ureda.

Dodaje se kako župan vjeruje da će institucije postupati u skladu sa svojim ovlastima.

Zahtjev za utvrđivanje identiteta zatražio je Žinićev opunomoćenik, sisački odvjetnik Antonio Kaleb.

Novinarka portala Net.hr Đurđica Klancir u utorak je na Facebooku objavila kako su joj u redakciju došla dvojica policajaca i legitimirala je, objasnivši kako to čine na zahtjev sisačke policije, od kojih je postupanje zatražio odvjetnik zbog pokretanja tužbe protiv nje.

Iz Hrvatskoga novinarskog društva ocijenili su kako je riječ o dosad neviđenoj praksi da se politički moćnik koristi policijom kao svojim privatnim servisom za zastrašivanje novinara te da taj postupak duboko uznemiruje i šokira.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo