DAN OTVORENIH VRATA

Sisak: Policajci se predstavili maturantima

 
 Mate Piškor / CROPIX

Interventni policajci, granična, prometna i temeljna policija, kadeti policijske škole, djelatnici službe očevida, i drugi djelatnici sustava policije, održali su u čertvrtak u Sisku Dan otvorenih vrata.

U Sportskoj dvorani Brezovica pokazali su dio svoje opreme i umijeća te su oduševili više stotina maturanata srednjih škola s područja Sisačko-moslavačke županije.

Organizatori su Policijska uprava Sisačko-moslavačka, Policijska akadmeija i Policijska škola „Josip Jović”, a cilj ovih otvorenih vrata je predstaviti zanimanje policajac maturantima srednjih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, kako bi ih se dovoljan broj prijavio za školovanje za policajca, rekli su na tiskovnoj konferenciji uoči Dana otvorenih vrata Luka Pešut, načelnik PU Sisačko-moslavačke i Renata Odeljan, voditeljica Policijske škole „Josip Jović”.

Istaknuli su kako se dovoljan broj kandidata javlja za školovanje u Policijskoj školi.

- Lani se prijavilo 2.500 kandidata, a sve potrebne uvjete ispunilo ih je 970 od čega je 950 nastavilo školovanje na Polcijskoj školi. Kadetima je osim smještaja i prehrane te besplatnog školovanja osiguran i džeparac od 700 kuna mjesečno te sigurno zaposlenje nakon završetka školovanja.

Zanimljivo je da je oko 30 posto žena među polaznicima šklole, istaknula je Renata Odeljan, voditeljica Policijske škole „Josip Jović”.

Mate Piškor / CROPIX

Mate Piškor / CROPIX

Mate Piškor / CROPIX

Mate Piškor / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:18