IZGUBLJENI VIP GOST

Split izgubio imućnog gosta i 800 tisuća kuna: Saudijski princ otputovao jer nije dobio zatvorenu plažu

 radissonblu.com

Član kraljevske obitelji Saudijske Arabije, princ Abdul Aziz Fawaz Al Saud, koji je u šestom desetljeću života, početkom srpnja sa svojom je pratnjom boravio u Splitu i, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija , u samo dva dana potrošio pola milijuna kuna.

U Splitu je trebao ostati sedam dana. No, boravak je skratio na samo dva jer hotel Radisson Blu Resort Split, koji nosi četiri zvjezdica, nije mogao udovoljiti njegovu zahtjevu da mu na elitno uređenoj hotelskoj plaži na Trsteniku osigura diskreciju, odnosno 50 kvadrata samo za njega i njegovu pratnju. Naime, početkom ove godine, Skupština Splitsko-dalmatinske županije odbila je na dio plaže hotelu dati koncesiju zatvorenog tipa koja bi omogućila primanje imućnih i zahtjevnih gostiju.

Tako je princ promijenio destinaciju, a Split izgubio imućnoga gosta. Član kraljevske obitelji Saudijske Arabije zatim je otišao u Pariz, a prema nekim procjenama, Split je ostao bez 800 tisuća kuna koje bi ovaj potrošio. Od toga je hotel za smještaj izgubio 300 tisuća kuna. Jan Albers, direktor prodaje i marketinga hotela Radisson Blu Resort Split, kazao je da od svega navedenog jedino može potvrditi da je član saudijske kraljevske obitelji odsjeo u hotelu od 5. do 7. srpnja.

Nastavlja da je točno da je uvaženi gost u hotelu trebao ostati dulje i da je odlučio skratiti svoj boravak na samo dva dana. Jan Albers nije želio otkriti razlog skraćenog boravka uvaženoga gosta, samo je rekao da zbog diskrecijskih prava gostiju više od toga ne može komentirati.

Kako neslužbeno doznajemo, princ je dva dana odsjeo u predsjedničkom apartmanu splitskog hotela. Za njegova asistenta Kuvajćanina, batlera, te prijatelja, inače biznismena iz Saudijske Arabije, bilo je rezervirao pola zadnjeg kata hotela. Tako je samo za smještaj taj član kraljevske obitelji Saudijske Arabije izdvojio 200 tisuća kuna. Njegov boravak u Splitu organizirala je hospitality agencija iz Hrvatske, koja se bavi organiziranjem boravaka za imućnije goste.

Kako neslužbeno doznajemo, saudijski princ zatražio je da se u kupaonicu predsjedničkog apartmana ugradi bide, što je hotel Radisson Blu Resort Split i učinio. Na njegov zahtjev mu je osigurana velika količina orašastih plodova. Išao je u razgledavanje Dioklecijanove palače, a za vrijeme cijelog boravka u Splitu nije nosio tradicionalnu arapsku odjeću, već je bio odjeven u “rebatinke” i polo majicu. Po Splitu su ga vozili u mercedesu S klase i u posebno uređenom mercedesu viano. Vozila je osigurala hospitality agencija, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:55