HRABRI ČIN

STANOVNICI SISAČKOG PODRUČJA ŠEFOVIMA POHVALILI POLICAJCA Vidio je vatru i sam počeo gasiti požar, izložio se opasnosti i spriječio tragediju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.03.2019. u 16:45

Sibenik,Primosten Burni, 240108. Na predjelu Kalina gdje je bjesnio pozar pred tri godine ponovno je buknu iz za sada neutvrdjenih uzroka. Gorjela je suha trava
Ante Baranic / CROPIX

ilustracija

Stanovnici naselja Staro Selo i Trnjani na sisačkom području pismeno su sisačko-mioslavačkoj Policijskoj pohvalili policajca Josipa Šiška koji se izložio opasnosti kako bi ugasio požar koji im je zaprijetio u nedjelju poslijepodne.

Požar se dogodio u nedjelju, 3. ožujka u poslijepodnevnim satima, na otvorenom prostoru, ali je ubrzo zaprijetio obližnjim kućama. Na požarištu se tada našao sisački policajac Josip Šiško koji je zamijetio kako se vatra na 20-ak metara približila napuštenim kućama, a kako su se vatrogasci na drugoj strani mjesta borili s većim požarom, on je samoinicijativno počeo gasiti požar.

Od vatrogasaca je tražio metlanicu za gašenje požara i sam je, uz pomoć dvoje-troje mještana vatru i ugasio, izlažući se pri tome neposrednoj opasnosti.

Josip Šiško, kako je priopćeno iz PU sisačko-moslavačke, policajac je s nešto više od 11 godina službe, a rukovoditelji za njega imaju samo riječi hvale i kažu da se radi o posebno savjesnom i odgovornom policajcu, koji može biti pravi primjer drugim kolegama. Ističu da ima i položeni ispit za ispitanog vatrogasca, slijedom kojega se može angažirati i pri gašenju požara te spašavanju ljudi u rizičnim situacijama.

Očito su i mještani ugroženih naselja prepoznali njegovo nesebično angažiranje i hrabrost, o čemu su, sa zahvalnošću, obavijestili i njegove nadređene.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo