VELIKI POŽAR

STIHIJA U DOLINI NERETVE, METKOVIĆU ISKLJUČILI STRUJU U velikoj borbi s požarom vatrogasna cisterna sletjela u provaliju, trojica gasitelja ozlijeđena

 
 Denis Jerkovic / CROPIX, Vatrogasci - Oni su naši Heroji / FACEBOOK

Veliki požar koji je oko 15 sati izbio na području između Kule norinske i Desana, između Opuzena i Metkovića, ugrozio je crkvu Gospe karmelske na Bagaloviću, piše Dubrovački vjesnik.

Nadljudskim naporima pripadnika DVD-a Kula Norinska, DVD-a Metković i JVP Metković crkva i groblje su obranjeni. Vatra se širi na nepristupačnom terenu u okolici naselja Desne nošena jakom burom, što gasiteljima otežava posao.

Šire područje Metkovića nema struje, još uvijek nema informacija je li struja ciljano isključena zbog dalekovoda, piše Dubrovački vjesnik.

U međuvremenu je stigla informacija o nesreći u kojoj je jedna vatrogasna cisterna sletjela u provaliju pri čemu su lakše ozlijeđena trojica vatrogasaca.

A glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u utorak navečer gostovao je u "Dnevniku" na N1 televiziji, gdje je oko 22 sata izjavio kako požar kod Metkovića, nažalost, još nije lokaliziran.

Portal LIKEmetkovic.hr piše kako se bura navečer počela pojačavati, a u pomoć lokalnim vatrogascima stigli su i kolege iz Zadra te Šibenika. U međuvremenu je izbio još jedan požar, i to na području između Zažablja i Krvavca, a širi se u smjeru zapada nošen jakim vjetrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:00