HDZ-ovci SNIMLJENI

Božinović o fotografijama šefova Stožera u V. Gorici: ‘Bio je to operativni sastanak, pili su mineralnu‘

Šefovi lokalnog stožera i članovi HDZ-a snimljeni su kako ispijaju gemište u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici za vrijeme radnog vremena
Jakov Sivrić i Toma Vujević
 Čitatelj

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Velike Gorice Jakov Sivrić (HDZ) i zamjenik načelnika grada Velike Gorice Toma Vujević (HDZ), snimljeni su kako ispijaju pića u prostoriji hotela Garden Hill u Velikoj Gorici za vrijeme radnog vremena u kojem zbog epidemioloških mjera to nije dozvoljeno.

image
Jakov Sivrić i Toma Vujević
Čitatelj
image
Velika Gorica
Čitatelj
image
Jakov Sivrić i Toma Vujević
Čitatelj

U razgovoru za Index je Sivrić rekao da se nije pio gemišt, već voda, te da su se sastali kako bi se dogovorili o građanima koji su smješteni u hotelu, a koje treba smjestiti u kontejnerima i kućicama.

- Sjetio sam se sada, mineralnu sam pio jer sam dragovoljac od 1990. godine i imam nekih problemčića sa zdravljem još od tada. Ponuđena mi je kava, odbio sam jer sam rekao da sam popio već dvije. Svaki put sam došao ciljano, brzo u auto i natrag. Javio sam se da pomognem, kao i devedesetih, rekao je Sivrić za Index i dodao da je i njegov zamjenik pio vodu, dok je gazda hotela pio gemišt.

image
Jakov Sivrić i Toma Vujević
Čitatelj
image
Jakov Sivrić i Toma Vujević
Čitatelj

O društvu iz Velike Gorice pričao je i Davor Božinović na pressici Nacionalnog stožera.

- Vidio sam to jutros i bio sam u kontaktu s nadležnima u Velikoj Gorici. Radi se o hotelu koji je stavljen u funkciju smještaja ljudi koji su ostali bez doma u potresima. Članovi Stožera civilne zaštite za smještene osiguravaju sve što im je potrebno, lijekove, hranu i sve drugo. Prema informacijama koje sam dobio, oni su tada bili na operativnom sastanku s vlasnikom hotela i popili su čašu mineralne vode, rekao je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:09