POTPREDSJEDNIK VLADE

ŠTROMAR O ODNOSU S HDZ-om I PRIJEVREMENIM IZBORIMA 'Bit će puno lakše izaći iz ove Vlade nego što je bilo ući...'

Predrag Štromar
 Goran Mehkek / CROPIX

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar govorio je o mogućnosti prijevremenih izbora i o neslaganju s HDZ-om oko povećanja plaća učiteljima koji štrajkaju.

'Prije dvije i pol godine ušli smo u ovu Vladu kako bi mogli omogućiti našim najmlađima da se obrazuju na kvalitetan način, radi reforme obrazovanja i mi to radimo. Onda smo bili kritizirani, bilo je podmetanja, bilo je svega, došli smo do faze kada su na redu učitelji, sve smo učinili do sada i dalje ćemo to raditi', kaže Štromar i ističe da nema problema s obrazovanjem djece te da je i sam danas odveo svoju djecu u školu, javlja N1.

Kada je riječ o mogućoj koalicji HNS-a sa SDP-om, Štromar kaže:

'Mi na izbore idemo sami. Bez ikoga. Kad će izbori biti, biti će, da li će biti, kao što sam danas čitao možda u siječnju ili rujnu iduće godine, mi ćemo ići sami na izbore i siguran sam u uspjeh HNS-a na temelju rezultata koje smo ostvarili u zadnje dvije i pol godine. Teško je bilo ući u ovu Vladu, ali smo imali svoj cilj. Cilj se ostvaruje. Puno će lakše biti izaći nego ući. Nama je cilj da imamo što bolje obrazovanje. Reforme su nam najbitnije', rekao je Štromar novinarima pred Banskim dvorima, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:02