DOLAZAK JESENI

STUDENI ZA 10 STUPNJEVA TOPLIJI OD PROSJEKA Još danas i sutra sunčano i toplo, a u drugom dijelu tjedna počinje prava promjena vremena

 
Vrijeme u studenom, ilustracija
 Nikola Vilic, Tonci Plazibat, Biljana Gaurina / CROPIX

Nakon nekoliko iznadprosječno toplih dana za studeni, visoke temperature će se nastaviti i ovog tjedna, no neće još dugo potrajati. Meteorolozi HRT-a javljaju da bi temperature trebale biti niže već u drugom dijelu ovoga tjedna, što je najava za dolazak sve hladnijeg i vjetrovitijeg vremena u ostatku mjeseca. Ovog su vikenda temperature bile za oko 10 stupnjeva Celzijevih više od prosjeka za ovaj dio studenog.

Danas je u većem dijelu zemlje pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Na kopnu ujutro ponegdje magla, ponajprije u gorskim krajevima te unutrašnjosti Dalmacije, javlja DHMZ. Magle će biti tijekom jutra, a ponegdje i dio prijepodneca u Posavini, Baranji i istočnoj Slavoniji. Oblačnije je u gorju i na sjevernom Jadranu, osobito na širem riječkom području gdje može pasti malo kiše. Vjetar bi danas trebao biti slab, u gorskim i sjeverozapadnim krajevima do umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu slab do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 17 do 22 °C.

U središnjoj Hrvatskoj je jutro svježije nego na istoku, s temperaturama između 5 i 10 stupnjeva, a dnevna bi temperatura mogla biti oko 20 stupnjeva, uz obilje sunca.

Pokoja kišna kap mogla bi danas pasti na širem riječkom području, a u Lici je moguća magla. U gorju će puhati jugozapadnjak, dok će na moru u prvome dijelu dana biti slabog i umjerenog juga. U drugim dijelovima zemlje vjetar će biti uglavnom slab.

U Dalmaciji će najviša dnevna temperatura biti od 19 do 22 °C, kao i temperatura mora, koje će biti mirno i malo valovito, javlja HRT.

Promjena vremena trebala bi nastupiti od srijede, kada bi na moru trebala zapuhati bura, ponegdje i jaka, dok će u unutrašnjosti puhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperature zraka će se posvuda spustiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:28