KOSOR PRED NAJTEŽOM ODLUKOM

Suradnici predlažu: Ivu Sanadera van iz HDZ-a!

Zagreb, 030110.Sredisnjica HDZ - a.Ivo Sanader sazvao je prvu press konferenciju nakon 6 mjeseci na kojoj je objavio da od danas u potpunosti aktivira svoju ulogu pocasnog predsjednik HDZ-a sa svim duznostima i pravima.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević / CROPIX

ZAGREB - To je puč! Sanaderov je cilj maknuti Jadranku Kosor s čela HDZ-a i Vlade - procijenili su članovi i dužnosnici HDZ-a, bliski premijerki.

- Sanader time ruši HDZ, ali i Hrvatsku, poručili su.

Ni premijerka ni glavni tajnik niti većina iz vrha HDZ-a nisu znali ništa o Sanaderovom planu. Zato će, poručuju, Sanader biti kažnjen.

Samo nekoliko sati nakon Sanaderovog istupa okupilo se najuže vodstvo HDZ-a kako bi raspravilo o sankcijama za Sanadera. Kako doznajemo jedna od opcija je i njegovo izbacivanje iz stranke.

Šok u vrhu HDZ-a izazvale su i kritike koje je Sanader iz središnjice stranke uputio na račun premijerke i njenih suradnika. - HDZ je pobjednička stranka, a ne stranka od 12 posto - rekao je Sanader i nastavio: - Pogrešno je to što se nisu dugo sastajala glavna stranačka tijela.

Počasni predsjednik sudjeluje i član je svih tijela stranke i ima pravo na njima sudjelovati i raspravljati s pravom glasa. Od danas ću u potpunosti aktivirati svoju statutarnu ulogu počasnog predsjednika HDZ-a i svoj položaj koristiti za dobrobit stranke.

Sanader je objasnio motive svojih odluka da se vrati u politiku.

Nakon Sanaderova istupa dio članova vrha HDZ-a i Vlade dali su potporu premijerki.

- Nije bilo u redu to što je Sanader napravio. Dajem punu podršku presdsjednici stranke - rekao je njezin zamjenik Darko Milinović.

- Nisam znao za tiskovnu konferenciju Ive Sanadera, a i da sam znao ne bih se odazvao nekom neformalnom sastanku - rekao je Ivan Jarnjak, potpredsjednik HDZ-a, i dodao: - No, ne mislim da se radi o puču. Ne vjerujem da bi netko minirao onoga koga je sam postavio. Bilo bi to političko samoubojstvo!

- Apsolutno podržavam premijerku i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor. Ne bih podržao da se Sanader vrati na čelo HDZ-a.

Ne slažem se s njegovom ocjenom kako u HDZ-u postoji deficit u vođenju stranke - rekao je Petar Čobanković, potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede.

- Ne znam što Sanader želi, ali to me sve podsjeća na dječju igru u kojoj najprije neku igračku baciš i ne želiš se više s njom igrati, a poslije ju hoćeš nazad - rekao je Čobanković. ( R.V. S.B. G.J. I.K. G.P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:15