TRAGEDIJA NA BRODU

SVE IZGLEDNIJE DA JE UZROK TROVANJA TALIJANA BIO UGLJIKOV MONOKSID Državni odvjetnik i krim policija ponovno će pregledati brod kojim su plovili

 
Zgrada KBC Split i preminuli talijanski menadžer Eugenio Vinci
 Vladimir Dugandžić / Hanza Media / Facebook

Ravnateljstvo KBC-a Split izvijestit će danas na konferenciji za novinare oko 12 sati o zdravstvenom stanju stradalih Talijana koji su jučer helikopterom prebačeni sa Hvara u splitsku bolnicu. Podsjetimo, jedan je muškarac umro, a pet osoba, među kojima dvoje djece, završili su u bolnici, najvjerojatnije od trovanja.

Prema neslužbenim informacijama iz splitskog KBC-a, u krvi svih pacijenata povećana je vrijednost karboksihemoglobina koji pokazuje da je u pitanju najvjerojatnije trovanje ugljikovim monoksidom, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako neslužbeno doznajemo, kod djece je vrijednost karboksihemoglobina neznatna, a kod odraslih je to povećanje malo veće.

Liječnici bi trebali iznijeti točne vrijednosti nalaza i točne uzroke trovanja.

“Tijekom noći djeca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Cijelo vrijeme radimo sve mjere intenzivnog liječenja i tako ćemo nastaviti. Mi se nadamo pozitivnom ishodu, ali vrijeme će pokazati kako će biti i kakve će biti posljedice”, izjavila je liječnica splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju, dr. Tanja Kovačević.

Oko 9:30 sati iz Splita prema Hvaru ponovno je krenuo Marin Mardešić, zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u pratnji djelatnika krim policije PU SD i djelatnika Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba.

Predmet njihove istrage, odnosno očevida, bit će brod "Atlantia" na kojem su boravili talijanski turisti. Kako doznajemo, bit će pregledani sustav klimatizacije, motor, odnosno svi vitalni dijelovi broda koji bi se mogli dovesti u vezu s navodnim trovanjem ugljikovim monoksidom ili nekim drugim plinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:11