DRAMA

TEŠKA NESREĆA U PROIZVODNOM POGONU U KUMROVCU Na radnike se izlio vreli tekući metal, dvojica su u teškom stanju, još dvojica su lakše ozlijeđena

 Elvir Tabakovic / Ilustracija / CROPIX

U proizvodnom pogonu u Kumrovcu nešto prije 13 sati dogodila se nesreća na radu u kojoj su dvije osobe zadobile lakše, a dvije osobe teške tjelesne ozljede, javlja Zagorje International.

Radi se o Zajedničkoj zanatskoj radnji 'DUNI', ljevaonici obojenih metala, u vlasništvu braće Nikole Ulame i Dragutina Ulame, bivšeg načelnika Kumrovca.

Teško ozljeđeni 43-godišnjak i 49-godišnjak su zadržani u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica u Zagrebu, dok su lakše ozlijeđeni 53-godišnjak i 55-godišnjak nakon medicinske obrade u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih vetarana pušteni kući.

Kako doznaje Zagorje International od bivšeg načelnika Ulame, došlo je do prevrtanja peći, pri čemu je iscurio vrući metal koji je uzrokovao eksploziju.

Jutarnji doznaje da je stanje dvojice opečenih, koji su smješteni u Centru za opekline KBC-a Sestre milosrednice u Draškovićevoj, vrlo ozbiljno. Opečeno im je 30 do 35 posto tijela, najviše leđa, ruke i glava. Zbog ozbiljnosti stanja pred njima je dugotrajno liječenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:59