SPORNA MINUTA

TIPFELERI I OMAŠKE NA DRŽAVNOJ MATURI 'Priznajemo, potkrala nam se pogreška u ispitu iz kemije!'

 Goran Mehkek/CROPIX

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je u utorak rješenja iz kemije, prvog ispita koji se polagao na državnoj maturi 2014./2015. .

Kemija je izborni predmet na maturi, a učenici su se odmah nakon ispita požalili na manje pogreške i tipfelere. U utorak su u NCVVO-u priznali da je u jednom zadatku iz kemije uočena pogreška. Naime, u zadatku 6.1. u drugoj ispitnoj knjižici iza broja 25 trebalo je pisati “minuta”, a nije.

- Taj zadatak priznat će se svim pristupnicima, a problem smo uspjeli na vrijeme ispraviti za ispite prevedene na jezike nacionalnih manjina - rekla nam je Ana Franić Božić iz NCVVO-a.

Ispiti državne mature počeli su u petak, kada su se polagale kemija i sociologija. U utorak su na rasporedu bili vjeronauk i biologija, a zadnji dan je 30. lipnja, kad se piše ispit iz etike. Ispitima u ljetnom roku pristupit će više od 36.000 učenika i oko 4500 kandidata izvan redovitog sustava školovanja. Ispite je prijavilo 13.700 učenika gimnazija i oko 22.000 učenika strukovnih i umjetničkih škola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 00:15