OBITELJSKO NASILJE

'TKO ĆE BITI KRIV AKO SE MEĐUSOBNO POUBIJAMO?' Požeškom županu Tomaševiću ukinuta zabrana približavanja supruzi!

 
 Emica Elvedji / CROPIX

Alojzu Tomaševiću, županu požeško-slavonskom ukinuta je mjera opreza – zabrana približavanja, uspostavljanja i održavanja veze sa suprugom Marom na udaljenosti manjoj od pet metara. Odlučio je tako Jaroslav Mahaček, sudac Prekršajnog suda u Požegi nakon ročišta održanog u utorak na istome sudu.

Poručio je pri tome i da ćemo detaljnije obrazloženje ove odluke moći dobiti u srijedu. Podsjetimo, Mahaček je 6. listopada 2017. donio odluku kojom se Tomaševiću zabranjuje približavanje supruzi na udaljenost manju od pet metara, a mjera opreza istekla je 11. Prosinca, pa je u utorak 12. Prosinca održano novo ročište na kojem se odlučivalo o produženju mjere opreza. Inače, župan se bio žalio na odluku iz listopada, ali ju je Visoki prekršajni sud potvrdio, pa je dva mjeseca morao paziti na koliku udaljenost se smije približiti svojoj supruzi. Na ročište u utorak stigli su oboje. Gospođa Mara sama, a župan u pratnji svoga odvjetnika.

- Tražila sam da se mjera produži do daljnjega, odnosno do pravomoćne presude, jer se tako osjećam sigurnije, ali ne znam kakva će odluka biti. Sudac je rekao da će ju donijeti temeljem naših zahtjeva, izjavila je gospođa Tomašević, dok njezin suprug nije bio raspoložen za davanje izjava predstavnicima medija. Samo je odmahnuo rukom kazavši: „Kasnije, kasnije...“

Ipak, od suca smo doznali da je župan tražio da se ne donosi odluka o novoj zabrani, a tako je u konačnici i odlučeno. Zanimljivo, Mara Tomašević je u sudskom hodniku kazala kako će biti "kako župan kaže, bez obzira na suce." Ona i muž nisu međusobno komunicirali. Inače, kada je riječ o samom postupku koji se kod istoga suca vodi po optužnom prijedlogu za verbalno nasilje župana nad suprugom, još nije održano niti jedno ročište, jer je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi zatražilo od suca Mahačeka da zastane s postupkom kako ne bi došlo do dvostrukog kažnjavanja, a s obzirom da ODO protiv Tomaševića vodi istragu zbog tjelesnog nasilja prema supruzi. No, niti dva mjeseca od otvaranja istrage rezultata još nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:14