PREDSJEDNIK SABORA

TKO ĆE BITI NOVI MINISTAR GOSPODARSTVA? Jandroković: Imamo 77 glasova za novog ministra gospodarstva

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.05.2018. u 13:52

Zagreb, 190617. Ogulinska 23.
Svecano obiljezavanje 28. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice svecanom sjednicom Predsjednistva i sudionika osnivacke skupstine HDZ-a.
Na fotografiji: Gordan Jandrokovic, predsjednik Hrvatskog sabora.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Na fotografiji: Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u četvrtak da je za njega afera u vezi s Agrokorom završila ostavkom ministrice Martine Dalić i da će idućega tjedna biti izabran novi ministar ili ministrica, za što vladajući imaju 77 glasova u Saboru.

Imamo 77 glasova i to će se vidjeti već idućeg tjedna na glasovanju za novog ministra ili ministricu gospodarstva, rekao je Jandroković na upit novinara na groblju u Turnašici, gdje je nazočio obilježavanju 24. godišnjice smrti prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora Stjepana Sulimanca.

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Jandroković kazao je kako je za njega „afera Agrokor” završila ostavkom ministrice Dalić, iako će, napomenuo je, politički protivnici zasigurno pokušati pokupiti još koji politički bod.

„Mi smo koncentrirani na to da stvorimo uvjete da nagodba bude završena, da Agrokor nastavi funkcionirati i da svi oni koji su povezani s Agrokorom nastave poslovati. Cilj nam je da se sačuvaju radna mjesta”, naglasio je Jandroković dodavši kako je cilj i politička stabilnost.

„Želimo da Vlada nastavi s radom, a najbolji pokazatelj toga bit će idući tjedan kada ćemo izabrati novog ministra”.

U povodu izjave zastupnika Zdravka Ronka da bi mogao podržati HDZ samo da ne bi došlo do izvanrednih izbora i velike koalicije, Jandroković je kazao: „Imamo svoju većinu, a svatko tko će dati svoj glas dobro je došao”, rekao je predsjednik Jandroković.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo