JAVLJA DNEVNIK NOVE TV

TKO JE SVE ZAINTERESIRAN ZA POSAO NABAVKE BORBENIH AVIONA ZA HRZ Među mogućim ponuđačima, uz SAD, Švedsku i Francusku, i Italija, Danska i Norveška?

 MORH / T. Brandt

Prema neslužbenim informacijama koje je u srijedu objavio Dnevnik Nove TV, za posao nabavke borbenih aviona za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, osim Amerikanaca, Šveđana i Francuza, koji su se dosad već spominjali, navodno su zainteresirani i Italija, Danska i Norveška.

Kako izvještava Dnevnik Nove TV, pozivajući se na neslužbene izvore, Talijani navodno Hrvatskoj nude Eurofightere, a Danci i Norvežani američke F-35.

Ima li još ponuđača među 20-ak država kojima je Vladino Povjerenstvo poslalo pismo i tražilo da se očituju, trebalo bi se znati nakon 16. rujna do kada im je hrvatska strana dala rok da to učine.

Nakon toga bi se, doznaje Dnevnik Nove TV, tim koji bira zamjenu za MiG-ove trebao povući na mjesec dana kako bi u tom razdoblju pripremili zahtjev za preciznim ponudama zainteresiranim državama.

- Vjerujem da ćemo do kraja mandata ove Vlade riješiti to strateško pitanje, izjavio je ministar obrane Damir Krstičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:03