PRIJATELJ 'NEOVISNIH'

TKO JE VISOKI MUŠKARAC IZA ZLATKA I BRUNE? Čvrsto je držao hrvatsku zastavu, onu s prvim bijelim poljem, i pjevao domoljubne pjesme...

    AUTOR:
    • Marina Karlović Sabolić

  • OBJAVLJENO:
  • 27.05.2019. u 14:10

Zagreb, 260519.
Skorpikova, Neovisni za Hrvatsku i koalicija HSP-a.
Pracenje izbornih rezultata Neovisni za Hrvatsku i koalicije HSP-a za izbore za Europski parlament 2019.
Na fotografiji: Zeljko Glasnovic, Zlatko Hasanbegovic, Bruna Esih.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / Hanza Media

Željko Glasnović, Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih i u pozadini Ousmane Mara

 

Neovisni za Hrvatsku možda nisu uspjeli prijeći izborni prag, ali on se nije dao smesti. Ousmane Mara čvrsto je držao hrvatsku zastavu – onu s prvim bijelim poljem – i sa stranačkim šalom oko vrata zdušno pjevao hrvatske domoljubne pjesme, piše Slobodna Dalmacija.

Od ostalih gostiju u izbornom stožeru razlikovao se po boji kože. Mara je, naime, tamnoput. I nešto je viši od ostalih. On je iz Malija, bivši je košarkaš i, kao što se pokazalo, veliki navijač stranke Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih.

- Ousmane Mara je već dugo naš prijatelj. Često dolazi na naše sastanke. Bio je i u šatoru u Savskoj – otkrio nam je Hasanbegović, kojega smo dan poslije izborne noći priupitali za identitet tamnoputog gosta u stranačkom izbornom stožeru Neovisnih za Hrvatsku.

Mara je iz afričke države Mali u Hrvatsku stigao 2002. kao mladac od 16 godina. Visok 213 cm, prvo je igrao za KK Zagreb, a potom karijeru nastavio kao pjevač. Umjetničko mu je ime Max Mara, a u dijaspori i na svadbama proslavio se pjevajući hitove Thompsona, Mate Bulića i Miroslava Škore.

Prilično veliki uspjeh za čovjeka koji je, kada je došao u Hrvatsku, znao govoriti samo materinji bambara jezik.

Mara je epizodne uloge igrao u humorističnim serijama “Bitange i princeze” te “Zakon”. Obožava Mišu Kovača i pjesme koje ga, kako kaže, pogode u srce.

– Kad sam bio mali u Africi, stalno sam gledao vijesti i slušao o Jugoslaviji. Bio sam presretan kad je Hrvatska dobila svojeg prvog predsjednika Franju Tuđmana. Gledao sam ratne strahote u Vukovaru i jako sam ponosan što sam postao Hrvat jer obožavam ovu zemlju – izjavio je svojedobno Mara u intervjuu za Antenu Zadar.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo