BIZARNA PRIČA

TKO JE ZAPRAVO ŽENA IZ OBROVCA KOJA RADI U ORDINACIJI DR. JUSUPA? Javili su se iz Komore: 'Doktor nam je telefonom otkrio čime se ta gospođa bavi'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.04.2019. u 16:28

Nova TV/CROPIX

Goran Jusup, Dom zdravlja u Obrovcu i Veronika Pecolaj

Žena radi u ordinaciji liječnika iz Obrovca, dr. Gorana Jusupa, i koja se predstavlja kao medicinska sestra - nije medicinska sestra, objavila je u priopćenju Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS).

Kako kažu iz komore, Veronika Pecolaj nikada nije bila upisana u "Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema Odobrenje za samostalan rad". Priopćenje HKMS-a ispod prenosimo u cijelosti.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) provjerom Registra ustvrdila je da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine dr. Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar HKMS-a i nema Odobrenje za samostalan rad.

„Ženska osoba imenom Veronika Pecolaj, koja se u ordinaciji obiteljske medicine u Obrovcu predstavljala kao medicinska sestra, nikada nije bila upisana u Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema Odobrenje za samostalan rad“ , ističe predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, dipl. ms. Slava Šepec.

Komora je, nastavlja Šepec, zatražila podatak od dr. Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine , o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji. Ako netko radi na poslovima medicinske sestre i pruža zdravstvenu njegu, a nije upisan/upisana u Registar i nema valjano Odobrenje za samostalan rad HKMS-a, radi protivno propisima to jest krši zakon.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo