NASTAVAK SVAĐE

'TO MOŽDA NIJE LIJEPA I UGODNA RIJEČ, ALI JE EFIKASNA. NE ZNAM KOJA DRUGA RIJEČ BI TAKO POMOGLA' Josip Đakić progovorio o incidentu u Saboru

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.01.2019. u 11:53

Zagreb, 021017.
U sredusnjici HDZ-a odrzana je sjednica Predsjednistva i Nacionalnog vijeca Hrvatske demokratske zajednice.
Na fotografiji: Josip Djakic
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Josip Đakić

 

U svađu koja je uslijedila u Saboru nakon one između Grmoje i Plenkovića, uključili su se i neki HDZ-ovci. Kako javlja N1 Televizija, istaknuo se Josip Đakić, koji je više puta Grmoji opsovao, a drugi ga je HDZ-ov zastupnik nazvao klošarom. Đakić je u izjavi medijima u petak rekao da njegov postupak nije bio primjeren, ali da je bio efikasan.

- Grmoja stalno i učestalo provocira zastupnike i mislim da je trebalo adekvatno odgovoriti. Ako nije bilo primjereno, bilo je efikasno. Ja sam došao poslije pauze iz kancelarije, da vidim što se događa samo sam mu rekao 'daj odi', nije htio poslušati, vidjeli ste što je bilo poslije. Izletjelo mi je", kazao je Đakić, a na pitanje planira li se ispričati kaže:

- Njemu ne. Rekao sam mu i danas oprosti, makni se od mene. Stalno teroriziraš klub HDZ-a, nemamo što odgovarati.

Đakić je rekao da on u Saboru ''stvarno želi biti normalan i uljudan'', da nije napravio niti jedan incident, ali "ovo što se događa s Mostom otkad nisu u koaliciji je terorizam koji rade nad svima, osobito nad zastupnicima HDZ-a. To ne možemo tolerirati".

HDZ je u četvrtak na konferenciji za medije navodio primjere gdje Most ne nastupa u skladu s Poslovnikom, no je li Đakić svojim istupom pokazao da se svi ponašaju jednako, pita N1 Televizija.

- To je nepristojna riječ, nije to psovka. Ako ćemo analizirati, i vi u žargonu puno puta svašta kažete. Nemojmo se hvatati za dlaku, to nije potrebno. Normalni smo ljudi u normalnom svijetu, čujem ja i od vas svakakvih riječi. Kontrolirat ću se da ne budem takav, ali ne znam koja druga riječ bi pomogla - odgovorio je Đakić novinarima.

Očekuje li sankcije od šefa Kluba, pitali su novinari Đakića.

"Ma daj molim te. Nemojte me više zvati da dajem takve izjave, vi me zajedno s Grmojom provocirate. O čemu govorimo? O jednoj banalnoj riječi koja je zapravo smirila gospodina Grmoju i on je otišao. Iako nije ugodna ni lijepa, ali je bila efikasna. Poslije je dolazio da bi išli na kavu, razgovarali. Rekao sam mu 'ne dolazi u obzir, ti si svoje rekao'. Izvrijeđao nas je i omalovažavao."

Znači li to da Grmoja onda jest klošar kao što ga je nazvao jedan zastupnik HDZ-a?

- Ovakim ponašanjem zapravo i da - kazao je Đakić za N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo