UDRUGE ODRŽAVAJU KONFERENCIJU

Tomo Medved je Plenkovićev čovjek za smirivanje braniteljskih udruga, iako nije oduševljen njihovim javnim istupima: 'To je njihovo pravo...'

Tomo Medved
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar branitelja Tomo Medved jučer nije ni pokušao, neslužbeno doznajemo, razgovarati s predstavnicima braniteljskih udruga koje su danas održale tiskovnu konferenciju zbog posljednjih izjava predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Predstavnici tri braniteljske udruge traže da se vladajući ograde od Pupovčevih izjava o braniteljskoj populaciji, što je Vlada jučer i učinila u priopćenju u kojem je iznijela da usporedbu suvremene Hrvatske s NDH te tezu o Hrvatskoj kao faktoru nestabilnosti u susjedstvu, koje je iznio predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u subotnjem intervjuu za portal Radiosarajevo.ba, smatra krajnje neprimjerenom i nedopustivom.

Iako ministar branitelja Medved Pupovčeve izjave također smatra, neslužbeno doznajemo, neprimjerenima, ipak mu nije drago što spomenute udruge na ovaj način javno reagiraju, pa je njihovu najavu tiskovne konferencije u društvu prijatelja komentirao riječima:

- To je njihovo demokratsko pravo.

Ministar Medved navodno planira sa spomenutim braniteljskim udrugama razgovarati nakon tiskovne konferencije, odnosno “kad čuje što to oni točno traže”.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras jučer nam je kazao da ga ministar Medved nije kontaktirao još od početka kolovoza kad su se razišli oko toga tko će govoriti u ime branitelja na obljetnici Oluje u Kninu.

- Nije nas jučer kontaktirao ni ministar branitelja Medved niti bilo tko iz Vlade. Sutra ćemo održati konferenciju pa možda poslije bude reakcije - rekao nam je Maras.

- Tražimo od Vlade da nam kaže podržavaju li oni Milorada Pupovca ili se ograđuju od njegovih posljednjih izjava u kojima je modernu Hrvatsku usporedio s NDH, a braniteljske udruge nazvao glavnim remetilačkim faktorom u Hrvatskoj, pa još kaže i da smo ustašoidni. Nas zanima je li to stav koalicijske Vlade i parlamentarne većine u kojoj je i stranka SDSS s Pupovcem na čelu - izjavio je Maras.

Već su najavili da će tražiti reakciju saborskog Odbora za ratne veterane i DORH-a, pa i MUP-a. - U tim izjavama ima čak i elemenata kaznenog djela protiv časti i ugleda Hrvatske - kaže Maras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:22