SPORNA SNIMKA

TROJICA POLICAJACA NA STUPU SRAMA, JEDNOM PRIJETI I OTKAZ Uhvatili migrante i snimili ponižavajuću snimku

Screenshot

 

U Hrvatskoj nikada nije bilo teško probuditi navijačke osjećaje i nogometni ponos, pa ni kad su u pitanju policajci koji čuvaju državnu granicu. No u posljednjem takvom zabilježenom slučaju trojica hrvatskih policajaca završila su na stupu srama i na disciplinskom sudu, a jednom od njih prijeti i otkaz iz službe.

Naime, sve je počelo 6. ožujka u ranim jutarnjim satima kada su trojica policajaca na području PGP Cetingrad zatekla skupinu migranata. Odmah su sa ilegalcima na engleskom jeziku “pronašli” zajednički jezik jer osim što su ih uputili u obvezu vraćanja u Bosnu i Hercegovinu, kroz razgovor su otkrili kako su migranti pasionirani ljubitelji hrvatskog nogometa, ali i Dinama.

Nije dugo trebalo da stranci, dok se odmaraju na travi, pred policajcima počnu skandirati 'Dinamo Zagreb'. No tu ništa ne bi bilo čudno, a ponajmanje neprimjereno da jedan od trojice policajaca taj zvučni prizor “poduke” nije snimio svojim mobitelom, a ta snimka je već sutradan završila na društvenim mrežama pa i na stranicama Centra za mirovne studije.

U međuvremenu je o neprimjerenom potezu trojice policajaca, i prije objave snimke, doznao MUP koji će protiv trojice čuvara granične crte pokrenuti disciplinski postupak, a za snimatelja je zatraženo i udaljavanje iz službe.

 

Nestašni policijski trojac koji, inače, radi na suzbijanju nezakonitih migracija, za MUP je, kako su nam rekli, počinio težu povredu službene dužnosti, točnije prekršili su članak 96 st.1 točka 7. koji se odnosi na nedolično ponašanje u službi i izvan nje. Jednom rječji naštetili su ugledu policije.

Migranti koji su, pak, ljubitelji hrvatskog nogometa i klubova, i koji su ilegalno prešli državnu granicu, vraćeni su u Bosnu i Hercegovinu temeljem primjene institut tzv. odvraćanja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo