GODINE NEMARA

U CENTRU OMILJENOG TURISTIČKOG SREDIŠTA IZA LUKSUZNIH ZGRADA VREBA OPASNOST Nedovršena građevina leglo je zaraze i prava opasnost za djecu i odrasle

Arhiva
 Jure Mišković / HANZA MEDIA

U centru Zadra, iza luksuznih zgrada na prostoru bivšeg TIZ-a nedovršena je građevina koja predstavlja ugrozu za zdravlje ljudi, ali i opasnost za djecu.

Naime, prošle su godine nemara, odnosno prebacivanja loptice pod čijom su ingerencijom zgrade TIZ-a, odnosno prostor oko njih otkako je tvrtka Gortan koja ih je gradila otišla u stečaj. Sporna građevina stoji i nikome nije palo na pamet da se mora sanirati i zbrinuti, piše Zadarski list.

Riječ je o rupi, tzv. bazenu koji je pun vode kada pada kiša, a kako se usput puni i raznoraznim otpadom i nečistoćama sada je voda zelene boje, bazen prepun smeća te je izvor i leglo zaraze.

U više navrata mjerodavni u Gradskoj upravi upozoravani su da se ova građevina mora sanirati i to iz Zavoda za javno zdravstvo, no ništa se po tom pitanju nije dogodilo.

Činjenica je da je građevina okružena žicom, sigurnosti radi, no isto je tako i činjenica kako je malim dijelom ostala neograđena, a kako je zidić okolo visok jedva pola metra, ne treba pojašnjavati kako prijeti opasnost i da netko tu padne i da se dogodi velika nesreća. Na isto su upozorili i stanari obližnjih zgrada.

- Riječ je o nekretninama koje nisu u vlasništvu Grada Zadra, niti je Grad Zadar korisnik istih te nam je samim tim ograničena dinamika postupanja uvođenja reda u prostoru, odgovor je iz Gradske uprave.

- Čudi me da me nitko o tome nije obavijestio, a ja osobno to nisam ni vidjela. Međutim, kako tvrtka Gortan nema niti djelatnike, a niti novca jer je stanje na računu nula kuna, ne može to niti sanirati. U ovom slučaju mišljenja sam kako bi problem trebao riješiti Grad Zadar, tvrdi Zadarskom listu Iva Petanjek, stečajna upraviteljica Gortana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:40