SVJETSKE PRVAKINJE

U ČETVRTAK SU OTIŠLE NA FLORIDU, U NEDJELJU OSVOJILE ZLATO, A SAD NE ZNAJU KAKO ĆE DOMA Varaždinske cheerleadersice zapele u Disneylandu

 
Matija Prikratki, Ivana Makar, Marta Vuković i Lucija Rešetar
 Cheerleaders klub Bravo

Varaždinske cheerleadersice iz Cheerleaders kluba Bravo u četvrtak su otišle na Floridu, u nedjelju osvojile zlato, a danas ne znaju – kako će doma.

Djevojke, njih četiri osamnaestogodišnjakinje i trenerica Dunja Ščapec, u Ameriku su putovale redovnim letom iz Zagreba za Frankfurt na Svjetski kup u cheerleadingu kako bi pokušale obraniti titulu osvojenu prošle godine.

- U avionu iz Frankfurta za Orlando, obznanili su da je to zadnji let iz Njemačke za SAD. Organizator sad traži alternativni let do Londona ili Istanbula jer te su linije još uvijek redovne – kaže nam Dunja Ščapec.

Cure su – Matija Prikratki, Ivana Makar, Marta Vuković i Lucija Rešetar – bile jako sretne zbog ovog natjecanja. Za to su se pripremale cijelu godinu kad su zbog pobjede bile pozvane da na račun organizatora nastupe i na ovogodišnjem natjecanju. Biti prve među 15.000 cheerleadersica iz cijelog svijeta, velika je stvar. Imati priliku obraniti titulu još i veća. I uspjelo im je.

Smještene su u hotelskom resortu Disneylanda, Disney All star movie resort. U petak su se zabavljale u parku koji je u ponoć zatvoren.

Hoteli i resorti Disneylanda ostali su otvoreni unatoč zatvaranju parkova.

- Ove godine nema gužve, baš je to uočljivo – rekla nam je sinoć, u nedjelju, oko 22 sata trenerica Ščapec.

- Tu je 16 sati, iznimno je lijep dan, 32 su stupnja. Ipak, u parku nema gužve kao lani. Budući da smo i prošle godine bile u isto vrijeme, možemo usporediti. Vrijeme je proljetnih praznika, spring breaka, kad je u Disneyland inače ludnica - govori Dunja.

Iako je većina natjecatelja od njih 15.000 stigla na Floridu, bilo je i otkazivanja. - Svjetski kup je održan pred praznim gledalištem, samo djevojke, suci i treneri. Sablasno u odnosu na prošlu godinu. Nastupa se u četiri velike dvorane s praznim tribinama - govori.

Ni nakon tjedan dana proljetnog odmora, američki se učenici, poput hrvatskih, neće vratiti u školske klupe. Zasad je rečeno da se škola otkazuje na tjedan dana.

- Amerikanci su zapravo opušteni, nema prevelike priče o Koroni, iako su mjere jednake onima u Hrvatskoj. Na svim su ulazima u javne ustanove i sportske dvorane sredstva za dezinfekciju ruku, upozorenja... Na Floridi su zatvoreni svi zoo vrtovi, ali javne su plaže otvorene – kaže.

Dunjina prijateljica radi u akvariju za spas dupina i kornjača gdje na posao dolaze samo hranitelji životinja.

SAD ovih dana ima velike probleme s gužvama na aerodromima zbog Amerikanaca koji se iz Europe vraćaju doma. Letovi iz zone Schengena su otkazani, samo američki državljani i oni s prijavljenim prebivalištem mogu iz država Europske unije ući u Ameriku. No, moraju proći 14-dnevnu karantenu.

Prvi slučaj zaraze Covidom-19 u Americi zabilježen je još krajem siječnja, kad je bolest dijagnosticirana kod muškarca iz Seattlea koji se vratio iz prvog svjetskog žarišta Corona virusa, kineskog Wuhana.

Varaždinske cheerleadersice vjeruju da će u četvrtak krenuti s Floride put Europe i Varaždina.

U Hrvatskoj je Covidom-19 zaraženo 49 osoba, od čega njih pet u Varaždinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:44