ILEGALNE MIGRACIJE

U ŠIBENIKU PRIVELI DVOJICU MIGRANTA, BJEŽALI SU IZ TERETNJAKA NA PARKIRALIŠTU Vozač u šoku: 'Nisam imao pojma, noge su mi se odsjekle'

 
 Robert Fajt / CROPIX

Dva muškarca tamnije puti za koje se pretpostavlja da su ilegalni migranti, policijski službenici pronašli su u šibenskoj gradskoj četvrti Meterize, koja udaljena 500-tinjak metara od parkirališta Trgovačkog centra građevinskog materijala, gdje su ove dvije nepoznate iskočile iz teretnjaka BIH registracija.

- Policijski djelatnici priveli su dvoje muškaraca u šibensku Policijsku postaju te je u tijeku utvrđivanje njihova identiteta i svih okolnosti pod kojim su teretnjakom došli u Šibenik – kazala nam je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

"Postupanje je u tijeku, prikupljaju se sve obavijesti i dokazi u cilju utvrđivanja okolnosti ovog događaja“, kratko je izjavila glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Kako doznajemo, vozač teretnjaka iz Livna, tijekom ispitivanja policiji je kazao da nije znao za 'neželjene' goste u svom vozilu i da je riječ o 'slijepim putnicima'. Tvrdi da su oni neprimijećeno ušli u njegov teretnjak najvjerojatnije u Livnu odakle je krenuo za Šibenik ili, pak, na graničnom prijelazu Kamensko gdje se zadržao kraće vrijeme. Vozač je ispričao policajcima da je ostao šokiran kada je ugledao dvojicu muškaraca nakon što je podigao ceradu na teretnjaku, a koji su iskočili i potrčali prema brdu.

Vozač kamiona tvrtke Dumi Šped, koji se predstavio kao Šesto, ispričao je za portal ŠibenikIN kako je krenuo iz Livna uobičajenom rutom, te da nije primijetio ništa neobično.

"Odsjekle su mi se noge, ja gledam u njega, on gleda u mene. Išao sam zatvoriti ceradu, ali jedan je iskočio van, a za njim i drugi i krenuli su trčati prema brdu", kazao je vozač.

Dodao je kako mu je ovo prvi put da mu se nešto ovako dogodio, ali od kolega je čuo da se ovakve stvari događaju sve češće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:55