U Širokom Brijegu ubijen navijač Sarajeva

ŠIROKI BRIJEG - Jedan navijač Sarajeva podlegao je ozljedama u neredima navijača Širokog Brijega i Sarajeva uoči nogometne utakmice BiH prvenstva.



Navijač iz Sarajeva Vedran Puljić smrtno je stradao od oštrog predmeta, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Županije zapadnohercegovačke Damir Čutura koji je odbacio tvrdnje da je 24-godišnji mladić ubijen iz vatrenog oružja.



U Široki je na utakmicu svoga nogometnog kluba, s tri autobusa, došlo oko dvjesto navijača Sarajeva. Njihov je dolazak značio i početak kaosa. Očevici tvrde da je poveća skupina navijača iz Sarajeva čim je izašla iz autobusa počela bacati kamenje i premlaćivati slučajne prolaznike nedaleko stadiona. Kaos je kulminirao na ulazu u stadion Pecara kada su sarajevski navijači palicama napali policiju koja je osiguravala utakmicu te su probili ogradu.   U tom trenutku došlo je do sukoba s navijačima Širokog koji je kulminirao pod sjevernom tribinom. 

Zapaljeni su automobili, a došlo je i do upotrebe vatrenog oružja. Tko je pucao, policija ili navijači, još uvijek nije jasno. Navodno je jedna osoba u općem metežu donijela kalašnjikov i zapucala u zrak. Zapaljen je i policijski automobil.



Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđeno je više desetaka osoba, a jedan je policajac zadobio teže ozljede. Materijalna je šteta velika. Razbijeno je nekoliko automobila i kafića. Divljanje se nastaviulo i po obližnjim kućama u koje su huligani ulazili i napadali osobe koje su u njima zatekli. Dvije su osobe ozljeđene noževima u vlasitom domu, a divljanje je pojačano kada je u Široki Brijeg stigao još jedan autobus, kombi i nekoliko osobnih automobila sarajevskih navijača.







Navijačkom divljanju pomoglo je i to što je velik dio policijskih snaga poslan u Mostar na osiguravanje utakmice između Zrinjskog i Veleža. No, umjesto u Mostaru, neredi su bili u Širokom Brijegu.



Slabe policijske snage nisu mogle obuzdati navijače, a doznajemo kako se dio policije kasnije iz Mostara zaputio u Široki Brijeg.



Nasilje je zaustavljeno kada je angažirana jedna postrojba specijalne policije.



Navijači Sarajeva pod jakom su policijskom pratnjom i praćeni napadima navijača Širokog Brijega napustili grad, no na povratku je došlo do još jednog incidenta u naselju kroz koje su prolazili.



Utakmica je odgođena, a stravičan događaj u Širokom Brijegu najveća je tragedija sa stadiona u BiH. Tragedija se dogodila samo nekoliko dana nakon smrti francuskog navijača u Beogradu. (jl)





































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:02