NEKONTROLIRANO SPALJIVANJE TRAVE

U Sisačko-moslavačkoj županiji u jednom danu 13 požara

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.03.2019. u 16:23

Tribunj, 230219.
Veliki sumski pozar povise mjesta Tribunj, siri se velikom brzinom prema samom mjestu, a dodatno sama orkanska bura otezava gasenje.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Ilustracija

U Sisačko-moslavačkoj županiji u ponedjeljak je zabilježeno 13 požara na otvorenom prostoru od kojih je većina izbila kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja i korova.

Po tri požara prijavljena su na području Siska, Hrvatske Kostajnice i Dvora, a po jedan požar na području Kutine, Sunje, Petrinje i Gline.

U dva slučaja požari su se proširili na napuštene drvene objekte i to u mjestu Bukovsko na sisačkom području gdje je vatra zahvatila ruševni gospodarski objekt 69-godišnjeg vlasnika koji materijalnu štetu procjenjuje na oko 4000 kuna, dok se u mjestu Jovac, u općini Dvor, vatra proširila na nenastanjenu i napuštenu drvenu kuću nepoznatog vlasnika koja je u potpunosti izgorjela. Protiv jedne osobe u Petrinji podnesena je prekršajna prijava temeljem Zakona o zaštiti od požara.

Najveća šteta prouzročena je požarom koji se dogodio u ponedjeljak, 40-ak minuta iza ponoći, u mjestu Bestrma na sunjskom području.

Uslijed loženja peći na kruta goriva u unutrašnjosti drvene obiteljske kuće 89- godišnje žene i prijenosa toplinske energije dimovodne cijevi na stropni dio, zapalio se gorivi materijal.

Požar se proširio na cijelu kuću dugu 11 metara, a široku četiri metra koja je u potpunosti izgorjela, kao i dvorišni objekti (šupa, kokošinjac i svinjac). Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kinjačka, a nastala materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo