NEZADOVOLJNI RADNIK

U SPLITU MALJEM RAZBIO PA ZAPALIO GAZDIN KAMION 'Plaću nisam dobio dvije godine, kontejner mi je dom, a dobivao sam jedan sendvič dnevno'

Ilustracija
 Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

Nezadovoljstvo radnika jedne splitske građevinske tvrtke kulminiralo je jučer rano poslijepodne, oko 14 sati i 30 minuta, kada je on maljem porazbijao, a onda i zapalio kamion u vlasništvu svog šefa.

Kako je izvijestila policija, muškarac je razbio stakla na teretnom vozilu Volkswagen u vlasništvu 64-godišnjaka, parkiranom u Čopovoj ulici u središtu Splita, a onda i zapalio unutrašnjost vozila. Vatra je zahvatila cijelu kabinu. Kako javlja Dalmatinski portal, pritom je samo srećom izbjegnuta prava katastrofa jer je ispod kamiona bilo boca s benzinom, a u neposrednoj blizini i desetak plinskih boca. No, do eksplozije većih razmjera nije došlo jer se u blizini našao profesionalni vatrogasac koji je trenutno ručao u obližnjoj konobi.

'Bolje će mi biti u zatvoru'

Svjedoci nesvakidašnjeg događaja ispričali su da je muškarac djelovao kao da mu je potpuno svejedno što će se dogoditi. Mirno je promatrao kako buktinja guta automobil.

- Dvije godine nisam dobio plaću. Spavao sam u kontejneru i dobivao sendvič dnevno - ispričao je muškarac zabezeknutim ljudima koji su se zatekli na mjestu događaja.

Očevici su za Dalmatinski portal ispričali kako je situacija bila zastrašujuća.

- Moglo je sve odletjeti u zrak. Srećom, požar je ugašen prije no što je došlo do katastrofe - ispričao je jedan.

Policija je ubrzo došla na mjesto događaja te odvela radnika koji je, navodno, pritom poručio kako se ne brine jer će mu ionako "biti ljepše u zatvoru". Očevidom je utvrđeno da je nastala veća materijalna šteta na vozilu, kao i na izolaciji električnog kabela na zapadnoj fasadi jednog ugostiteljskog objekta. Ukupna šteta procijenjena je na oko stotinu tisuća kuna. Objavljeno je i da je muškarac bio pod utjecajem alkohola, a nakon triježnjenja predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:58